chmi.cz (ČHMÚ)
30.11.2023 23:38:00

Je před námi první plnohodnotný lyžařský víkend letošní zimy, kdy se spustí některé lanovky a rolby už najedou pro běžkaře v celé ČR stovky km upravených stop

❄❄❄Je před námi první plnohodnotný lyžařský víkend letošní zimy, kdy se spustí některé lanovky🚠⛷ a rolby už najedou pro běžkaře v celé ČR stovky km upravených stop. Pojďme si tedy shrnout, jaké jsou kde sněhové podmínky a jaké počasí bude na horách o víkendu.

❄Ve čtvrtek ráno leželo na hřebenech našich nejvyšších hor nejčastěji mezi 40 a 70 cm sněhu. Dole v horských údolích byla výška sněhu většinou mezi 15 a 30 cm. Nejlépe jsou na tom nyní Krušné hory, ale i Šumava, Jizerské hory a Krkonoše jsou na tom se sněhem na danou roční dobu nezvykle velmi dobře. Na horách na východě území je sněhu o trochu méně.

❄Sníh na horách bude připadávat🌨 i v následujících dnech. V pátek napadne nejvíce sněhu pravděpodobně na Šumavě. Postupně během pátečního a sobotního dne by se sněžení mělo rozšířit i dále k severovýchodu. Víkend tedy na horách začne převážně velkou oblačností a sněžením. Očekávané množství sněhu budeme ještě v dalších výstupech upřesňovat. V neděli už je ale pravděpodobné, že by alespoň na horách v Čechách mělo být lépe. Oblačnost by se měla protrhat a hlavně ráno už bude hodně mrazivé.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty