chmi.cz (ČHMÚ)
25.11.2023 15:17:00

Za okny nám (zatím víceméně jen v Čechách) docela intenzivně sněží, a tak se nabízejí otázky, jak dlouho toto zimní počasí potrvá. Pokud milujete zimu, máme pro vás dobré zprávy. Zima se u nás ještě dlouho ohřeje

☃️Za okny nám (zatím víceméně jen v Čechách) docela intenzivně sněží, a tak se nabízejí otázky, jak dlouho toto zimní počasí potrvá.

❄️Pokud milujete zimu, máme pro vás dobré zprávy. Zima se u nás ještě dlouho ohřeje.

🙂Všechny střednědobé modely se s poměrně vysokou jistotou shodují, že i příští pracovní týden bude zimní - ač třeba v pondělí a patrně ve čtvrtek budou teploty vyšší. Na horách ale bude mrznout kontinuálně.

👀Velmi zajímavě se rýsuje také pondělí a úterý, kdy by nás měla od severozápadu ovlivnit tlaková níže - na videu je označena černou šipkou (na tom je již vysoká shoda) a přinést trvalejší sněžení i do nížin. Úterní ráno a dopoledne by tedy mohlo být obzvláště zasněžené a na horách v Čechách by mohlo připadnout slušné množství sněhu.

❓Další zajímavá situace se rýsuje na čtvrtek, případně pátek, ale na té už panuje nejistota. Každopádně nudit se rozhodně nebudeme.

🎥Video zachycuje průběh počasí do čtvrtečního rána. Fialovo-růžovou barvou je znázorněno předpokládané sněžení. Zdroj: Wxcharts.com


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty