Cianews.cz (ČIA)
Internet a telefony  |  29.08.2003 15:51:02

Eurotel Bratislava se ohradil proti kampani Slovenských telekomunikací



V placených inzerátech Slovenských telekomunikací (ST), které se věnují problematice propojovacích poplatků, se podle Eurotelu Bratislava vyskytují informace, které neodpovídají skutečnosti a jejichž cílem je obrátit veřejné mínění proti mobilním operátorům. Informoval o tom mluvčí Eurotelu Bratislava Juraj Droba.

Firma je podle Droby připravena předložit regulačním orgánům všechny podklady a zároveň zveřejnit ceny za propojení do své sítě a porovnat je s cenami v ostatních státech Evropy. Orange Slovensko považuje spuštění mediální kampaně ze strany ST za nestandardní a nekonstruktivní postup. "Vždy jsme deklarovali ochotu a připravenost o této problematice jednat," uvedl mluvčí firmy Peter Tóth.

ST prostřednictvím inzerátů spustily mediální kampaň, jejímž cílem je snížení propojovacích poplatků při volání mezi pevnou a mobilní sítí. ST poukazují na to, že zákazníci volající z pevné linky na mobil zaplatí několikanásobně více, než naopak. Dále ST uvedly, že v případě dohody pouze se svou částečně dceřinnou společností Eurotelem by mohlo jít o kartelovou dohodu. ST totiž v Eurotelu Bratislava drží 51 procent, zbývající podíl vlastní Verizon Communications a AT&T Wireless Services. "Naším cílem je reagovat na změněnou tržní situaci, zastavit dotování mobilních operátorů z peněz zákazníků, kteří používají pevnou telefonní linku a vytvořit stejné konkurenční podmínky pro všechny operátory bez ohledu na to, jakou používají technologii," uvádí se v prohlášení ST.

Propojovací poplatky totiž musí být podle platné legislativy v případě společností s významným vlivem na trhu založené na ekonomicky oprávněných nákladech. Ceny pro koncové zákazníky by měly zároveň pokrývat všechny náklady související s produktem.

-rot-, -jh-





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688