chmi.cz (ČHMÚ)
05.10.2023 08:00:00

Průměrná globální teplota planety se od konce 19. století zvýšila o cca 0,85 °C. V řadě kontinentálních oblastí byl pozorován skutečný ohřev významně vyšší, v některých regionech však došlo naopak k ochlazení

🌍🌡 ☀️❄️ Průměrná globální teplota planety se od konce 19. století zvýšila o cca 0,85 °C. V řadě kontinentálních oblastí byl pozorován skutečný ohřev významně vyšší, v některých regionech však došlo naopak k ochlazení.

📈 Podle posledních analýz dlouhodobých měření byly první dvě desetiletí 21. století nejteplejšími v historii systematických meteorologických měření s celkově nejteplejšími roky 2015, 2016, 2017 a 2018.

🌍 Severní polokoule se ohřívá přibližně dvojnásobně ve srovnání s polokoulí jižní díky rozsáhlejším pevninám, jejichž povrch se zahřívá rychleji než oceán.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty