chmi.cz (ČHMÚ)
03.10.2023 07:40:02

Včera opět padaly teplotní rekordy. Maximální teploty se pohybovaly nejčastěji mezi 23 a 27 °C, nejvyšší hodnotu 28,1 °C naměřily středočeské Dobřichovice. 🌤🌡Dnes má být zhruba o stupeň až

📊Včera opět padaly teplotní rekordy. Maximální teploty se pohybovaly nejčastěji mezi 23 a 27 °C, nejvyšší hodnotu 28,1 °C naměřily středočeské Dobřichovice.

🌤🌡Dnes má být zhruba o stupeň až dva tepleji než včera. Slunečné počasí a jihozápadní vítr vyženou teploty vysoko nad normál – většinou vystoupí na 23 až 27 °C, v Čechách až na 29 °C.

🌦Později odpoledne a večer začne od severozápadu ovlivňovat počasí u nás studená fronta, oblačnosti bude přibývat a od západu se přechodně místy přidají přeháňky, vyloučit nelze ani ojedinělou bouřku.

🌬Kromě srážek a ochlazení přinese fronta i přechodné zesílení větru – při jejím přechodu čekáme místy nárazy nad 55 km/h.

Mapa 1: nejvyšší teploty dnes

Mapa 2: srážky do úterního večera

Mapa 3: srážky během noci na středu

Obrázky


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty