chmi.cz (ČHMÚ)
25.09.2023 07:11:00

Po ránu bylo zhruba na polovině území ČR zataženo, objevily se i mlhy a v západní polovině Čech na jihu a jihovýchodě Moravy bylo jasno až polojasno.

🌥Po ránu bylo zhruba na polovině území ČR zataženo, objevily se i mlhy a v západní polovině Čech na jihu a jihovýchodě Moravy bylo jasno až polojasno.

🌍Na přiloženém snímku z družice MSG z 5:30 hod. SELČ (3:30 hod. UTC) je nad naším územím možno pozorovat oblačnost nízkého patra (zelenohnědá), klasickou nízkou oblačnost (zelenožlutá) a mlhy (malé zelenožluté oblasti v Karlovarském a Ústeckém kraji). Růžově je znázorněn zemský povrch, tedy území bez oblačnosti.

🌤Oblačnost by se měla během dnešního dne většinou rozpouštět a postupně by měla převážit jasná až polojasná obloha. 📌Ojediněle se ale udrží po celý den, a to zejména na severovýchodě území.

🌡Od množství oblačnosti se pak budou odvíjet i odpolední teploty - při slunečném počasí vystoupí na 18 až 22, na jihovýchodě až na 24 °C, v místech s déletrvající nízkou oblačností bude jen kolem 16 °C.

Více: Předpověď počasí do konce září: Převážně teplo a hezky. Počasí: Po studeném víkendu se citelně oteplí

Obrázky


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty