chmi.cz (ČHMÚ)
12.09.2023 06:31:00

🌡Dnešní den přinese znovu tropické teploty. Zítra dorazí studená fronta, na které se objeví přeháňky a bouřky a lehce se ochladí.

🌡Dnešní den přinese znovu tropické teploty. Zítra dorazí studená fronta, na které se objeví přeháňky a bouřky a lehce se ochladí.

〽️Po rekordně teplém období zůstanou teploty ale i dál celkem příjemné, v pátek i během víkendu budou kolem 23 °C, v neděli může být až 27 °C.

🌤Nejvíc mraků čekáme ve středu, od čtvrtka se začne vracet slunečné počasí.

 

👉Přiložená mapka ukazuje dnešní předpokládané nejvyšší teploty. Přes 30 °C se teploty dostanou v nejnižších polohách, zejména v Polabí, Poohří, kolem Berounky, v Praze a také na jižní Moravě.


👉Druhá mapka ukazuje předpokládané srážky (mm) na zítřejší studené frontě. Protože budou srážky v přeháňkách a bouřkách, tak jejich rozložení čekáme hodně nerovnoměrné, na některých místech se zalije a jinde spadne jen pár kapek nebo nic.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty