chmi.cz (ČHMÚ)
04.09.2023 08:00:04

️ Co říká o svém koníčku lovec bouří Tomáš Zatloukal z Czech Thunderstorm Research Association (CTRA)? „Především je to taková forma adrenalinu a příliv euforie. 🌩 Samozřejmě záleží od typu bouřky

⚡️🌩⛈ Co říká o svém koníčku lovec bouří Tomáš Zatloukal z Czech Thunderstorm Research Association (CTRA)? „Především je to taková forma adrenalinu a příliv euforie.

🌩 Samozřejmě záleží od typu bouřky, ale když víte, že ta bouře může produkovat nebo již produkuje nebezpečné jevy, je to vždy kombinace adrenalinu a částečně i strachu.

⚡️ Avšak pro nás lovce je to něco fascinujícího, když máme možnost vidět nádhernou strukturu a mohutnost bouřky, se kterou jako člověk nemůžete nic udělat.

💡 Nicméně stále je potřeba myslet na vlastní bezpečí a proto se snažíme dostatečně včas schovat nebo ujet do bezpečí, pokud je to možné.“

🔎ℹ️ Jak se na „lov“ připravuje? Z jaké vzdálenosti lze bouři bezpečně sledovat nebo jakými pokyny se řídit? A jak vzpomíná na nedávnou bouři s mimořádným počtem blesků z 26. 8.?

👉 O tom víc prozrazuje v zajímavém článku zde:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lovec-bourek-tomas-zatloukal-rozhovor-pocasi-ceska-republika.A230827_144014_domaci_vank


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty