chmi.cz (ČHMÚ)
16.08.2023 07:06:00

🌩Silné bouřky očekáváme i během dnešního dne, kdy platí výstraha před bouřkami na nízkém (žlutém) stupni pro celé území republiky. ℹ️Neznamená to, že bouřky zasáhnou kompletně celé území. Jejich výskyt bude velmi lokální.

🌩Silné bouřky očekáváme i během dnešního dne, kdy platí výstraha před bouřkami na nízkém (žlutém) stupni pro celé území republiky. ℹ️Neznamená to, že bouřky zasáhnou kompletně celé území. Jejich výskyt bude velmi lokální, ale bouřka se může objevit prakticky kdekoli.

🌩Předpovědět přesně místo, kde se bouřka objeví, není možné.

Dobře to ukazují další dvě připojené mapy, které zobrazují předpověď celkového středečního srážkového úhrnu ze dvou po sobě jdoucích modelových výpočtů. Tvar pole (lokální výskyt bouřek) se sice zachovává, avšak pozice jednotlivých extrémů se mění.“

Podrobná předpověď počasí: Bouřky na většině území. Díky jejich pomalému pohybu bude největším nebezpečím vytrvalý déšť a případně i kroupy

Objeví se lokální přívalové bouřky. Čím jsou nebezpečné? 

MP Karlovy Vary: Vydatná bouřka, která se v úterý odpoledne prohnala i Karlovými Vary, za sebou nechala pořádnou spoušť.

 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty