chmi.cz (ČHMÚ)
18.08.2023 14:25:00

Jak jsme předpokládali, bouřky se tvoří zejména na horách a v kopcovitých oblastech. Nejvýraznější bouřky se vyskytují na Německé straně Krušných hor a na Šumavě. Jsou prakticky bez pohybu

Jak jsme předpokládali, bouřky se tvoří zejména na horách a v kopcovitých oblastech. Nejvýraznější bouřky se vyskytují na Německé straně Krušných hor a na Šumavě. Jsou prakticky bez pohybu - v momentě kdy bouřka vznikne, tak prakticky setrvává na místě, a díky tomu je zde nebezpečí přívalových srážek.

⛈☔️ Během odpoledne bude bouřková aktivita zesilovat a rozšiřovat se do dalších, zejména horských oblastí. Největším nebezpečím bouřek jsou přívalové srážky - a to zejména v oblastech, které již byly zasažené významnějšími bouřkami v předchozích dnech a jsou nyní nasycené. V menší míře se mohou vyskytnout kroupy do 2 cm a nárazy větru do 70 km/h.

Na obrázku je radarový snímek ze 14:10 (12:10 UTC) a pohled na bouřkový cumulonimbus ze stanice Smolnice.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty