chmi.cz (ČHMÚ)
06.08.2023 11:54:00

Počasí: Nedělní výstraha ČHMÚ snižuje úroveň nebezpečí na velmi vydatný déšť pro oblasti Beskyd, Zlínský kraj a menší část Českomoravské vrchoviny. Zároveň zvyšuje úroveň nebezpečí na velmi vydatný déšť pro Orlické hory.

Tato výstraha upřesňuje předchozí výstrahu, přičemž snižuje úroveň nebezpečí na velmi vydatný déšť pro oblasti Beskyd, Zlínský kraj a menší část Českomoravské vrchoviny. Zároveň zvyšuje úroveň nebezpečí na velmi vydatný déšť pro Orlické hory. Pro některé oblasti na jihu Čech a jihu Moravy se výstraha ruší. Nová výstraha upřesňuje i oblasti, kde mohou být dosaženy 1. SPA. 

Počasí u nás ovlivňuje zvlněná studená fronta nad střední Evropou, která bude ustupovat dále k východu. Za ní k nám bude proudit chladný a vlhký vzduch od západu.

 Na severu a severovýchodě území, kde do dnešního poledne spadlo od 15 do 40 mm, v horských oblastech až 70 mm srážek, očekáváme do pondělního (7. 8.) rána dalších 15 až 35 mm, přičemž, zejména v Krkonoších a Jeseníkách za celé období ojediněle spadne i přes 100 mm srážek. Na ostatním území s výstrahou spadlo do dnešního poledne od 20 do 50 mm, na některých místech na Českomoravské vrchovině až 60 mm a očekáváme do večera dalších 5 až 20 mm srážek.

 

Srážky budou během dnešního večera postupně slábnout, ovšem na severu a severovýchodě území budou pokračovat s proměnlivou intenzitou i v noci na pondělí a během pondělí. Hladiny toků zasažených srážkami budou dnes a v noci na pondělí stoupat v důsledku dotoku zvýšených průtoků v horních částech povodí a zároveň v závislosti na dalších očekávaných srážkách. Na tocích odvodňujících Beskydy, Jeseníky, Orlické hory, Krkonoše a částečně i Českomoravskou vrchovinu může dojít k překročení 1. SPA.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty