chmi.cz (ČHMÚ)
30.07.2023 12:07:00

V tuto chvíli přes naše území k východu postupuje pásmo srážek s několika vnořenými bouřkami. Za ním se oblačnost rychle protrhává, a tvoří se přeháňky, ale brzy v nich očekáváme vývoj bleskové aktivity.

⛈ V tuto chvíli přes naše území k východu postupuje pásmo srážek s několika vnořenými bouřkami. Za ním se oblačnost rychle protrhává, a tvoří se přeháňky, ale brzy v nich očekáváme vývoj bleskové aktivity.

Meteoradar, 15:40 

🫧 Vzduch je dosti vlhký a to do velkých výšek, bouřky mají pomalejší postup, a lokálně se v jejich rámci mohou objevit výraznější srážkové úhrny - kolem 30 mm, zejména v oblasti již zmiňovaného pásma, kde jsou bouřky vnořené do pásma relativně déletrvajících srážek.

❗️ Ve večerních hodinách bude v severozápadních Čechách zesilovat střih větru - bouřky zde budou o něco dynamičtější, zrychlí se jejich postup a - co je podstatné - mohou se ojediněle vyskytnout supercely, jejichž největší nebezpečí by byly kroupy.

💡 Včera se v oblasti severních Čech objevily dva případy s podezřením na tornádo. 🌪 Jsme v kontaktu s kolegy z Amatérská meteorologická společnost a Czech Thunderstorm Research Association, kteří zde provádějí terenní průzkum.

Photos from Český hydrometeorologický ústav's post




Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty