Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  04.08.2003 08:50:01

Strategickým partnerem Fischera bude Atlantik FT



Strategickým partnerem Václava Fischera, jehož společnosti nejsou schopny splácet dluhy, se stala finanční společnost Atlantik finanční trhy (Atlantik FT). "Atlantik FT nabídne našim věřitelům způsob, jak vzniklou situaci vyřešit. Teď je řada na nich. Pokud naše dobré řešení přijmou, exekuce skončí," uvedl Václav Fischer. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny.

"Doufám, že věřitelé nebudou riskovat paralýzu celého odvětví cestovního ruchu u nás a nabídku přijmou," dodal Fischer. Reakce oslovených společností byla zdrženlivá. "K možnosti, že by firma Fischer Air byla financována společností Atlantik FT, se vyjádříme, až bude mezi oběma stranami podepsána smlouva," řekla v neděli 3. srpna mluvčí České správy letišť Anna Kovaříková. Stejně zdrženlivě reagovali i zástupci Komerční banky a ČSA.

Václav Fischer ke konci roku 2001 dlužil Komerční bance okolo 850 milionů korun. "V minulém roce jsme snížili naše závazky o 400 milionů. Proto nás postoj Komerční banky a trochu ukvapená exekuce poněkud překvapily," sdělil Fischer. Jeho tři klíčové firmy mají ale dalších několik set milionů dluhů. Podle posledních dostupných údajů dlužila na konci roku 2001 jeho Fischer, s. r. o. téměř miliardu korun. Zbylé dvě společnosti k tomu přidaly další miliardu a sto milionů korun. Část si dluží navzájem, ale i tak se celá skupina potýká se závazky přesahujícími zjevně bankovní úvěry. Právě to mohlo banku odradit od dalšího vyčkávání. Fischerova skupina nemá navíc zpracován audit za loňský rok.

Návrh na exekuci části firem Václava Fischera podaly v minulých dnech nezávisle na sobě České aerolinie a Komerční banka. Zatímco návrh ČSA se týkal exekuce majetku společnosti Fischer Air kvůli dlouhodobým problémům při splácení dluhů, zejména za opravy a servis letadel, Komerční banka podala návrh na exekuci majetku společnosti Fischer, s. r. o. Nedělení nabídka společnosti Atlantik FT má Fischerovým firmám zajistit potřebné finance na splácení dluhů, Atlantik za to získá majetkový podíl. Podmínkou uzavření smlouvy je však dohoda s věřiteli o ukončení exekuce. Atlantik FT by měl návrh dohody věřitelům předložit dnes.

Majitel finanční společnosti Atlantik FT Karel Komárek spoluvlastní rovněž firmy SPP Bohemia a Moravské naftové doly. Za loňský rok vydělal půl miliardy korun.

-rot-,-ak




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688