amsp.cz (AMSP)
Podnikání  |  09.06.2023 16:22:13

AMSP ČR realizovala 3denní roadshow na podporu podnikání Ukrajinských uprchlíků


V průběhu minulého týdne se uskutečnila 3denní školící roadshow „Jak na podnikání v Česku“ po vybraných českých městech – Brně, Ostravě a Praze – s cílem podpořit podnikavost ukrajinských uprchlíků a dalších cizinců a poskytnout důležité informace a odborné konzultace v oblasti, jak si založit živnostenský list či firmu. Akce se uskutečnily ve dnech 31. 5. – 2. 6. 2023.

Tým AMSP ČR v čele s manažerkou projektu Mgr. Kristýnou Strnadovou vytvořil speciální program tak, aby se účastníci dozvěděli, jaké formy podnikání v Česku existují, jaké podpůrné podnikatelské organizace v jednotlivých regionech fungují a na co si dát v začátcích podnikání pozor. Na akcích tak kromě reprezentantů AMSP ČR vystoupili zástupci jednotlivých živnostenských úřadů, agentury CzechInvest, organizace Opero s projektem DoToho! UA a Mastercard Strive Czechia či vybraných neziskových organizací a inovačních center v regionech.

Důležitou částí programu bylo sdílení příkladů z praxe. Prezentace svých zkušeností se ujali 3 úspěšné podnikatelé, slečna Alina Ivankova (firma Royal Candy), paní Daria Kulachek (firma Defidu) a pan Aleksey Gonsky (firma VEGETUS). V odpolední části programu se pak uskutečnili individuální odborné konzultace, kde měli účastníci možnost prodiskutovat své nápady a plány s vybranými experty a objasnit si, jakou podnikatelskou cestou se v ČR vydat. Celý program byl překládán do ukrajinštiny a účastníci měli možnost využít překladatelů i pro své konzultace. Akce byly zakončeny neformálním networkingem.

Nad celou akcí poskytla záštitu organizace Minerva21, která zdarma poskytla výhru 5měsíčního mentoringu „Jak si vybudovat vlastní brand“ pro jednoho z účastníků. Gratulujeme tímto vylosované výherkyni paní Anně Moskvina.

Roadshow se uskutečnila v rámci projektu ROSE: „Road to self-employment for Ukrainians and other marginalized groups on the Czech labour market“ (česky: Cesta k samostatné výdělečné činnosti pro Ukrajince a další marginalizované skupiny na českém trhu práce) ve spolupráci s norskou asociací SME Norway. Hlavním cílem projektu ROSE je zprostředkování znalostí v oblasti získání živnostenského listu a zahájení vlastních podnikatelských aktivit pro ukrajinské válečné uprchlíky, imigranty a další znevýhodněné skupiny osob, jakožto alternativa vstupu na český trh práce. Více informací naleznete na stránkách projektu www.podnikejvcesku.cz.

Projekt ROSE je podpořen z Norských fondů 2014-2021 v rámci programu Sociální dialog a důstojná práce. Partnerem projektu je norská Asociace malých a středních podniků SME Norway.

V případě zájmu o více informací o projektu či zapojení se do druhé části národní školící roadshow kontaktujte manažerku projektu Mgr. Kristýnu Strnadovou na strnadova@amsp.cz.

Fotografie z akce zde:

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

AMSP ČR sdružuje od roku 2001 na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky, živnostníky i spolky. Je hlavním reprezentantem nejširšího podnikatelského segmentu v ČR, vedle legislativy, exportu, inovací, vzdělávání a financování MSP se zaměřuje na rodinné firmy, řemeslníky, začínající podnikatele, lokální producenty a pěstitele, malé obchodní a gastro provozovny, podnikatele 55+, ženy v podnikání a podnikatele na venkově.

Více informaci na: www.amsp.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688