Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Přeprava  |  08.06.2023 13:46:54

Nejlépe hodnocená vlaková linka spojuje Prahu a západní Čechy. Cestující ji zvolili prostřednictvím aplikace Můj vlak

V rámci celkové spokojenosti s cestováním na linkách dálkové železniční dopravy zákazníci Českých drah nejlépe hodnotí linku R15 na trase PrahaÚstí nad LabemCheb. Od konce roku 2021 na ní dopravce nasazuje nové vlakové soupravy InterJet, které nabízejí rychlé a komfortní cestování, dostatek prostoru pro cestování s koly, kočárky nebo invalidními vozíky a kvalitní mobilní signál.

„Prostřednictvím naší aplikace Můj vlak jsme od cestujících dosud obdrželi 168 tisíc hodnocení spokojenosti s jízdou,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec a dodává: „Průměrné hodnocení zákazníků se pohybuje ve výši okolo 4 z 5 hvězdiček, kdy 5 znamená nejlepší hodnocení. Jinými slovy lze také říct, že téměř 75 % našich cestujících odpovědělo na hlavní otázku týkající se komplexní spokojenosti během jízdy kladným hodnocením.“

Z hodnocení zákazníků vyplývá, že jsou nejvíce spokojení s úrovní služeb na lince R15 Krušnohor, která spojuje Prahu s Ústím nad Labem, Karlovými Vary a Chebem. České dráhy na ní nasazují moderní soupravy InterJet a díky vysoké úrovni služeb tato linka získala průměrné hodnocení na úrovni 4,3 hvězdiček. Nejnovější dálkové soupravy nasazují ČD také na lince z Prahy přes Plzeň do Chebu a i zde se těší velké oblibě. Nasazení InterJetů na těchto dvou linkách vnímají zákazníci velice pozitivně a v mobilní aplikaci Můj vlak ohodnotili samotnou soupravu celkem 4,4 hvězdičkami z pěti.

Velké oblíbenosti se u cestujících obecně těší také komerční linka Ex1 z Prahy přes Olomouc na Ostravsko, kde ČD nasazují vlaky SC Pendolino a kvalitní soupravy EuroCity. Ta dosáhla také výborného výsledku na úrovni 4,3 hvězdiček.

Aplikace Můj vlak, v níž cestující hodnotí svou spokojenost s cestou, získala na začátku března ocenění na mezinárodní konferenci v Londýně. Její hlavní přínos spočívá především v tom, že cestujícím poskytuje komplexní informační servis pro jízdu vlakem. Cestující si díky aplikaci Můj vlak snadno vyhledají spojení, zakoupí jízdenku nebo jsou jejím prostřednictvím upozorněni na mimořádnosti na trase. Prostřednictvím aplikace cestující také snadněji vyřídí i případné reklamace nebo odškodnění.

Vanda Rajnochová
tisková mluvčí ČD


Akciová společnost České dráhy plní v České republice úlohu národního dopravce a na základě objednávky státu a krajů zajišťuje základní dopravní obslužnost státu. V posledních letech došlo k výraznému omlazení vozidlového parku, a to v regionální i dálkové dopravě. Ve snaze zatraktivnit železniční dopravu a zvýšit konkurenceschopnost na otevřeném trhu investovala firma desítky miliard korun do nákupu a modernizace vozidel.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688