Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  07.06.2023 08:11:00

00: Co s ČEZ? A kam bez ČEZu? Online konference Patria Finance s analytiky a experty, Michalem Šnobrem, Jaroslavem Šurou či Radimem Dohnalem - Už dnes od 15

Vládní návrh Zákona o přeměnách společností, přezdívaný Lex ČEZ II, otřásl investory. Jeho tvůrci je podáván jako sladění legislativy a necílen na konkrétní společnost, kapitálovým trhem však mainstreamovým pohledem brán jako okaté otevření cesty ke snazšímu plnému zestátnění nejméně části tuzemské energetiky ČEZ. Téma kolem klíčové akcie pražské burzy, kterou drží dlouhodobě mnozí institucionální investoři, ale také drobní investoři především pro dividendu, se pokusíme pojmout komplexně a bez emocí. Co víme o chystané normě? V jaké podobě se může odehrát rozdělení ČEZ a co by ta která znamenala pro investory? Může být norma využita u dalších akcií domácího trhu a v jaké podobě? Jaké jsou další dlouhodobě atraktivní investice na českém i zahraničních trzích nejen co do energetiky a dividend? Zkrátka kam investovat, pokud by to již nebylo do ČEZ tak, jak jej známe na burze dnes? Tyto otázky skládají ústřední téma online konference Patria Finance ve středu 7. června 2023 od 15:00. Neváhejte se přihlásit zdarma a online hned teď! Na koho a co se můžete těšit?

První blok online konference bude sérií rozhovorů, které povede Josef Němeček, šéf investičního portálu Patria.cz. Na analýzu Patrie pro titul ČEZ, motivy pro cílovou cenu, výsledky prvního čtvrtletí i rodící se legislativu se na úvod zaměříme s Cuong Manh Le, analytikem Patria Finance. Možné dění kolem ČEZ z transakčního pohledu budeme diskutovat s Petrem Dědečkem, Executive Directorem Patria Corporate Finance. Naše pozvání přijali nejvýraznější zástupce menšinových akcionářů a expert na energetiku Michal Šnobr, investoři Radim Dohnal a Jaroslav Šura.

V druhém bloku se pod taktovkou hlavního analytika Tomáše Vlka tradičně posuneme na konkrétní investiční příležitosti. Budoucnost ČEZ je klíčová pro celou pražskou burzu, kterou rozebereme s analytikem Michalem Křikavou. Investiční obzory na americké a západoevropské trhy rozšíříme se seniorním analytikem Branislavem Sotákem. Na závěr celé online konference budou všichni vystupující analytici Patria Finance k dispozici pro Vaše dotazy.

Neváhejte se přihlásit zdarma a online hned teď!

Na online konferenci se na Vás těší:

Cuong Manh Le

Cuong Manh Le

Je akciovým analytikem Patria Finance. Zaměřuje se kromě dalšího na energetiku, analyticky pokrývá akcie ČEZ.

Michal Šnobr

Michal Šnobr

Od roku 1998 je poradcem finanční skupiny J&T pro energetiku. Je aktivním investorem, minoritním akcionářem ČEZ a dlouhodobě se podílí na významných energetických obchodech skupiny J&T. Na kapitálovém trhu působí od druhé vlny kuponové privatizace. Spoluzaložil úspěšnou makléřskou společnost Akro Capital, kromě investování a energetiky se věnuje také podnikání v cestovním ruchu skrze Amenity Resorts, správě nemovitostí a zemědělství. Je členem Mensy ČR.

Radim Dohnal

Radim Dohnal

V letech 20052007 byl součástí vedení RM-SYSTÉM, v letech 2007-2014 odpovídal za obchod v CEE SaxoBank. Od roku 2015 se věnuje poradenství při fúzích a akvizicích. Akcie ČEZ koupil poprvé v září 2001 a od té doby je střídavě drží. Byl členem někdejšího poradního sboru KORONERV-20. Věří, že kapitalismus potřebuje nejen stabilní a dostupné dodávky energií, ale také svobodnou a otevřenou společnost.

Petr Dědeček

Petr Dědeček

Jako člen představenstva a Executive Director je zodpovědný za řízení týmu Patria Corporate Finance a nejvýznamnějších projektů. Petr má přes 23 let zkušeností v oblasti firemních financí a kapitálových trhů. Mezi jeho nejvýznamnější transakce patří: poradenství konsorciu infrastrukturálních fondům Borealis Infrastructure a Allianz Capital Partners při akvizici společnosti Net4Gas, poradenství společnosti ČEZ při mnoha transakcích a projektech v regionu CEE, poradenství fondu Infracapital při akvizici teplárenské společnosti GGE, poradenství v rámci refinancování společnosti Leo Express a poradenství v rámci akvizice minoritního podílu ve společnosti FlixBus apod. Petr se také podílel na přípravě mnoha ocenění a tzv. fairness opinion pro lokální a regionálně působící klienty. V letech 2020/19 Petr řídil prodej společnosti Conectart, portfolio českých a slovenských solárních parků a společnosti Příbramská teplarenská.

Jaroslav Šura

Jaroslav Šura

Trochu ekonom - Ph.D., trochu šachista - KM, trochu burzián – ML (makléřská licence). Investor a burzovní spekulant. Minoritní akcionář několika společností z e-commerce včetně Pilulky.

Josef Němeček

Josef Němeček

Vystudoval VŠE v Praze se zaměřením na finanční trhy, bankovnictví a hospodářskou politiku, specializoval se na analýzu dat z ekonomiky finančními trhy. Již během studií zodpovídal za zpravodajství z finančních trhů v rámci Hospodářských novin, vedl PR a propagaci v oblasti vládní podpory exportu, zodpovídal za Business Development v přední tuzemské poradenské skupině, věnoval se vlastním projektům v oblasti PR, podílel se na startu a rozvoji tuzemské fintech skupiny a jejího investičního portálu. V Patria Finance působí se zodpovědností za řízení portálu Patria.cz a vybrané PR a marketingové aktivity.

Tomáš Vlk

Tomáš Vlk

Ve skupině Patria působí od roku 2004. Jako hlavní analytik vede analytický tým, který se zaměřuje na akcie v USA, západní Evropě i ČR. V rámci něj se soustřeďuje zejména na investiční strategie a tržní prostředí z makro pohledu. Předtím v Patrii působil jako makroekonomický analytik. Tomáš Vlk vystudoval ekonomii se specializací na finanční trhy a bankovnictví na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Karlovy university.

Michal Křikava

Michal Křikava

Vystudoval magisterský obor Finance s vedlejší specializací v oceňování podniků na Vysoké škole ekonomické v Praze. Do Patrie nastoupil v roce 2021 na pozici akciového analytika v oddělení Research. Zaměřuje se primárně na finanční sektor v rámci regionu CEE.

Branislav Soták

Branislav Soták

Ve skupině Patria působí od roku 2004. Jako hlavní analytik vede analytický tým, který se zaměřuje na akcie v USA, západní Evropě i ČR. V rámci něj se soustřeďuje zejména na investiční strategie a tržní prostředí z makro pohledu.

Upozornění pro investory:
Výše uvedené sdělení není investičním poradenstvím ani investičním doporučením, nezohledňuje znalosti, zkušenosti v oblasti investování do investičních nástrojů ani finanční situaci investora, jeho cíle či postoj k riziku.

Toto sdělení není nabídkou podle § 1732 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“) ani veřejnou nabídkou podle § 1780 občanského zákoníku.

Hodnota, cena či příjem z investičních nástrojů se může měnit anebo být ovlivněna pohybem směnných kurzů. V důsledku těchto změn může být hodnota investice do investičních nástrojů znehodnocena. Návratnost investice není vždy jistá, každá investice obnáší riziko. Vysoký výnos představuje vyšší riziko, nízký výnos není vždy zárukou nižšího rizika. Úspěšné investice v minulosti neindikují ani nezaručují příznivé výsledky do budoucna.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688