muni.cz (Masarykova univerzita)
Kultura  |  06.06.2023 21:29:12

Univerzitní centrum Telč chystá kulturní program na léto

Univerzitní centrum Telč chystá kulturní program na léto

Nová expozice, koncerty, letní kurzy angličtiny i tábor pro mládež se zrakovým postižením. Zázemí UCT v letních měsících využívají pro své potřeby fakulty a pracoviště MU, stejně tak komerční partneři.

Univerzitní centrum se nachází na telčském náměstí a působí i v prostorách bývalé jezuitské koleje.
Univerzitní centrum se nachází na telčském náměstí a působí i v prostorách bývalé jezuitské koleje.
Foto: archiv MU
  • Expozice Míly Doleželové

Letošní letní pozvánka do Univerzitního centra MU v Telči (UCT) je především pozvánkou do nové instituce, která v těchto prostorách bývalé jezuitské koleje v uplynulých několika letech vznikala. Tou institucí je Expozice Míly Doleželové, která přináší odkaz nadprůměrného díla a výjimečných osudů mnohostranné umělkyně Míly Doleželové a jejího manžela, malíře a grafika Jiřího Mareše. Expozice v telčském univerzitním centru představuje jednu z největších kolekcí prací manželské dvojice a také dramatický příběh sbírky samotné.

Na novou expozici se můžete přijet podívat od 17. června každý den kromě pondělí od 9 do 17 hodin. Vzhledem k probíhajícím programům doporučujeme předchozí rezervaci.

S prvními červencovými dny v UCT je již po 28 let spojeno konání Music Academy Telč (dříve Francouzsko-česká hudební akademie v Telči). Tento ojedinělý hudební evropský projekt propojující českou a francouzskou kulturu každoročně do Telče přivádí na 50 studentů konzervatoří a vysokých hudebních škol z celého světa, aby se na místě účastnili mezinárodních mistrovských kurzů pod vedením vynikajících evropských hudebníků. Venkovní koncert studentů akademie se i v letošním roce odehraje na nádvoří Univerzitního centra Telč 11. července v 19:30.

  • Výstava malíře Tomáše Kubíka

Ve stejném dni (11. července) bude též vernisáží zahájena letní výstava předního představitele hyperrealistické malby, pražského malíře Tomáše Kubíka Výběr obrazů a kreseb, která v prostorách univerzitní kavárny přetrvá až do konce léta. Na výstavě v UCT prezentuje Tomáš Kubík obrazy a kresby z let 1998-2023. K viděni je zejména výběr z obrazových cyklů poslední doby Projekt Michelangelo, Smrt a dívka a cyklus portrétů nazvaný Portrétní dokument v renesančním stylu.

  • Plastika sochaře Josefa Klimeše

Pro letošní letní sezonu bude od 6.června na nádvoří Univerzitního centra Telč umístěna kovová plastika sochaře Josefa Klimeše, kterou autor vytvořil při příležitosti konání mezinárodní výstavy BRUSEL 58. Josef Klimeš zpracovával téma Každý má právo na vzdělání. Plastika nedávno prošla opravou a na nádvoří univerzitního centra bude vystavena do konce října.

  • Letní kurzy angličtiny

K oblíbeným kratochvílím léta v UCT patří Letní kurzy angličtiny, které pořádá Jazyková škola při FF MU. Letos na tyto kurzy poprvé navazuje víkendový kurz francouzského jazyka s rodilými mluvčími a lektory z Alliance Française Brno. Oba jazykové kurzy se konají v exkluzivním termín - v době konání Prázdnin v Telči.

Velkou událostí léta bude sedmidenní mezinárodní tábor pro mládež se zrakovým postižením zaměřený na rozvoj sociálních dovedností a práci s výpočetní technikou ICC International Camp on Communication & Computers, pořádaný pod záštitou Střediska pro pomoc studentům se specifickými nároky Teiresiás.

https://www.uct.muni.cz/o-nas/jake-akce-u-nas-poradame

Zázemí UCT v letních měsících využívají pro své potřeby fakulty a pracoviště Masarykovy univerzity, stejně tak komerční partneři. Mezi tradiční akce patří Letní škola pro doktorandy, hudební a výtvarné dílny U3V či Letní škola evropských studií Diplomatické akademie MZV ČR. V letošním roce také prošly velkou rekonstrukcí studentské pokoje, významně se tak zlepšil standard našich služeb. Pokud máte zájem o ubytování, neváhejte se na nás obrátit tel. 549 498 182, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688