Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  06.06.2023 14:59:03

Královéhradecký kraj hodlá přispět na rekonstrukci hradecké pedagogické fakulty dotací ve výši 45 milionů korun

6. 6. 2023

Dotaci ve výši 45 milionů korun chce Královéhradecký kraj poskytnout na rekonstrukci budovy Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Původní předpokládaný rozpočet investice se navýšil na 410 milionů korun a bez pomoci kraje by univerzita s rekonstrukcí budovy v centru Hradce Králové nejspíš nemohla začít. Návrh schválili krajští radní, zelenou mu ale ještě musí dát zastupitelé.

Královéhradecký kraj hodlá přispět na rekonstrukci hradecké pedagogické fakulty

„Vnímám, že v minulosti Univerzita Hradec Králové nebyla nějak zásadně podporována ze strany Královéhradeckého kraje. Z toho důvodu jsme nedávno přistoupili k podpoře územního rozvoje univerzity a poskytli dotační prostředky ve výši 16 milionů korun na plánované projekty, které souvisí s výstavbou univerzitního kampusu a dalších potřebných prostor. Je potřeba, aby kraj pomohl své regionální univerzitě i ve chvíli, kdy se ocitá v souvislosti s investičními záměry v nelehké situaci. Projekt na rekonstrukci budovy pedagogické fakulty považuji za dokončení potřeb univerzity při vytváření dostatečných kapacit v budovách, které má k dispozici. Pro zahájení této investice univerzitě chybělo přes 100 milionů korun, a proto je odpovědností kraje pomoci s dokrytím těchto potřebných investičních prostředků,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Cílem projektu je provedení kompletní rekonstrukce objektu budovy pedagogické fakulty, která se nachází na náměstí Svobody v centru Hradce Králové. Rekonstrukce budovy zvýší kapacitu pro přípravu budoucích učitelů a umožní další výzkumné, výukové a jiné činnosti fakulty.

Celkem je kraj připraven hradecké univerzitě poskytnout 45 milionů korun. Dotace by měla být rozdělena do tří let po částkách 15 milionů korun.

Univerzita má pro rekonstrukci památkově chráněné budovy připravenou projektovou dokumentaci a vydané stavební povolení. Stavební práce se budou týkat zejména interiérů a jejich celková hodnota přesáhne 410 milionů korun. Dotaci ve výši 271 milionů korun přislíbilo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Hradecká pedagogická fakulta je významnou a nezastupitelnou institucí pro přípravu budoucích pedagogů, kteří následně působí v regionu. Nenahraditelnou roli má ale i pro veřejnost při zajišťování kurzů celoživotního vzdělávání a dalších aktivit. Rekonstrukce historické budovy přispěje k poskytování kvalitního vzdělávání budoucích pedagogů a přinese větší prestiž i nové zájemce o studium na nejstarší fakultě Univerzity Hradec Králové.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688