plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  06.06.2023 13:50:23, aktualizováno 15:11:55

V Plzni začínají přípravné práce pro demolici kontroverzního Carimexu


V Plzni začínají přípravné práce pro demolici nezkolaudovaného objektu Carimex na Rokycanské ulici. Jde o kontroverzní sedmipatrovou budovu bez stavebního povolení, která už řadu let chátrá a je v dezolátním stavu. Noví vlastníci chtějí v lokalitě, jež kompletně zrevitalizují, vybudovat obchodní a administrativní objekty, v druhé etapě pak bytové domy. Město Plzeň má s investory uzavřenou dohodu, je tak připraveno prodat developerům pozemky ve chvíli, kdy zbourají torzo bývalého autosalonu.

Ilustrační foto nezkolaudovaného objektu Carimex

Ilustrační foto nezkolaudovaného objektu Carimex

„Začali jsme s úklidovými pracemi, vyklízením objektu. Samotnou demolici, tedy bourání ‚Carimexu‘ a i dalších objektů v území, zahájíme po získání pravomocného územního rozhodnutí, jak předpokládá dohoda, kterou jsme uzavřeli s městem Plzeň. Územní rozhodnutí máme v plánu získat do konce tohoto roku,“ uvedl Ivan Hlaváček, jednatel společnosti InterCora, spol. s r. o., která je hlavním investorem projektu přestavby lokality.

„Vítám, že investor postupuje podle dohody s městem Plzní a směřuje k demolici celého objektu, který je nepěknou vizitkou jedné z hlavních dopravních tepen v naší metropoli,“ reagoval primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Z dohody o spolupráci, kterou jsme uzavřeli s investory, vyplývá, že objekt Carimexu má být zdemolován nejpozději ke konci září příštího roku. Teď už nic nestojí v cestě, aby tato ostuda Plzně zmizela, je to zlom v procesu,“ uvedl Pavel Bosák, technický náměstek primátora Plzně.

Ilustrační foto oblasti

Ilustrační foto oblasti

Areál Carimex začal stavět plzeňský podnikatel v roce 1997, tehdy bylo vydáno stavební povolení na dostavbu areálu spočívající v přízemní přístavbě stávajícího autosalonu. V říjnu 1998 bylo vydáno stavební povolení pro II. etapu dostavby areálu spočívající ve vybudování druhého nadzemního podlaží objektu, které mělo být využívané pro administrativu. Následně bylo zjištěno, že stavebník zahájil rozšíření stavby a výstavbu třetího a čtvrtého nadzemního podlaží. Toto navýšení mu bylo dodatečně povoleno v únoru 2006. Stavebník bez povolení zahájil výstavbu dalších třech nadzemních podlaží. Na nepovolenou výstavbu požádal v roce 2007 opět o vydání dodatečného povolení. Toto řízení následně probíhalo až do roku 2019, kdy byla žádost o dodatečné povolení stavby zamítnuta. Soudně se řešilo také vlastnictví pozemků. Nedostavěný objekt přitom chátral.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688