Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  26.05.2023 09:13:00

Státní podnik VOP CZ podepsal významnou spolupráci s mezinárodní společností Thales


Státní podnik VOP CZ ve středu 24.5., v rámci 30. ročníku nejvýznamnějšího mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně, podepsal významné memorandum o spolupráci se společností Thales ohledně možnosti uvedení vozidla Bushmaster pro potřeby AČR. Podpis proběhl za vážené účasti pana velvyslance Austrálie Lloyda D. Hargreave Brodricka, náčelníka Generálního štábu Armády ČR generálporučík Karla Řehky a náměstka ministryně obrany Daniela Blažkovce.

„Toto memorandum je výsledkem dlouhodobých jednání na základě studie proveditelnosti pro univerzální kolovou platformu ženijního vojska Armády ČR, která jako řešení doporučila vozidla Bushmaster,“ říká ředitel VOP CZ s.p. Marek Špok a dodává „bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky armádní generál Aleš Opata potvrdil VOP CZ v roce 2022 zájem o pořízení těchto vozidel s tím, že Armáda České republiky zahájila přípravnou fázi výběrové řízení v roce 2022."

„Chráněné vojenské vozidlo Bushmaster se osvědčilo při operacích na Středním východě, v Evropě, Africe a Tichomoří a je dobře známé svou schopností chránit vojáky na místě a zachraňovat životy během operace. Thales se zavázal ke spolupráci s VOP CZ a PRAMACOM–HT a jsme nadšeni možností podpořit českou armádu touto špičkovou schopností,“ řekl Günther Trummer, viceprezident Thales Central Europe

Hlavním průmyslovým partnerem Thales v České republice je česká společnost PRAMACOM–HT. "Cílem je představit vozidlo Bushmaster pro potřeby Armády ČR, zejména pro ženijní vojsko. Společně s Thales a VOP CZ budeme spolupracovat a podílet se na jeho integraci a na dodávkách vybraných systémů v oblasti optoelektroniky, komunikace a C4ISTAR a přizpůsobit jej specifickým požadavkům Armády ČR,“ uvedl Jiří Oulehla, jednatel PRAMACOM-HT.




VOP CZ, s.p.

VOP CZ, s.p. je státní podnik založený v roce 1946, jehož primární funkcí je zajišťovat strategické výrobní a servisní kapacity nezbytné pro obranyschopnost státu. Zaměřuje se na hlavní činnosti v oblasti vojenské techniky, strojírenské výroby a vývoje. VOP CZ, s.p. zaměstnává více než 600 zaměstnanců. Firma sídlí v Šenově u Nového Jičína, další část firmy je v Bludovicích u Nového Jičína.
 
Thales

Thales (Euronext Paris: HO) je globálním lídrem v oblasti pokročilých technologií ve třech oblastech: obrana a bezpečnost, letectví a vesmír a digitální identita a bezpečnost. Vyvíjí produkty a řešení, které pomáhají učinit svět bezpečnější, zelenější a inkluzivnější.
Skupina investuje téměř 4 miliardy eur ročně do výzkumu a vývoje, zejména v klíčových oblastech, jako jsou kvantové technologie, edge computing, 6G a kybernetická bezpečnost.
Thales má 77 000 zaměstnanců v 68 zemích. V roce 2022 skupina vygenerovala tržby ve výši 17,6 miliardy eur.

PRAMACOM - HT
PRAMACOM-HT je systémový integrátor a dlouholetý dodavatel optoelektronických a komunikačních systémů pro ozbrojené síly. Společnost je certifikována podle norem ISO 9001/14001 a vybraných norem AQAP. Společnost je také držitelem certifikátu NBÚ stupně CONFIDENTIAL.


M.Sc. Kateřina Urban Samková
tiskový mluvčí
VOP CZ, s.p., 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688