Praha 4 (praha4.cz)
Z regionů  |  24.05.2023 10:48:25, aktualizováno 11:11:33

Na Kavčích horách vyrostlo posezení z dílny žáků ZŠ Táborská s podporou MČ Praha 4 a pod záštitou Světové školy Člověka v tísni



Pod záštitou Světové školy Člověka v tísni a s podporou MČ Praha 4 vytvořili žáci ZŠ Táborská posezení na jedinečné vyhlídce na Kavčích horách. Toto zajímavé místo opravdu stojí za návštěvu, která nyní bude díky možnosti odpočinku i příjemnější.

V pátek 19. května 2023 se sešli společně žáci ZŠ Táborská spolu s architekty, zástupci Člověka v tísni, České televize a představiteli městské části na vyhlídce na Kavčích horách a slavnostně pokřtili nově vybudované lavičky.

Nápad na vybudování posezení vzešel přímo od žáků. „Přišlo nám líto, že na místě s tak krásným výhledem se nemůže člověk ani posadit. S podporou pana učitele Roberta Gronowskeho se z našeho nápadu stal projekt, který jsme dokázali i díky ostatním podporovatelům dotáhnout do cíle a z toho máme velkou radost,“ uvedli společně autoři nápadu ze sekce Světové školy ZŠ Táborská.

Městská část projekt podpořila nejen finančně, ale s ohledem na umístění na okraji Chráněné přírodní památky se žáci neobešli ani bez pomoci pracovníků Odboru životního prostředí a dopravy ÚMČ Praha 4 nebo České televize, které pozemek patří.

Ohledně vhodných materiálů, nátěrů ale i podoby a umístění laviček se měli žáci možnost radit přímo s architekty a po všech přípravách a se všemi povoleními se ve čtvrtek pustili vlastními silami do díla. K lavičkám vyrobeným z europalet přibude ještě odpadkový koš, aby návštěvníci vyhlídky neodhazovali odpadky, kam je napadne.

„Po dohodě s Českou televizí opatří MČ Praha 4 místo košem a zařídí správu vyhlídky tak, aby lavičky sloužily veřejnosti po dobu, jak to jen materiál dovolí,“ doplnil k projektu radní MČ Praha 4 pro životní prostředí a Agendu 21 Tomáš Hrdinka (ANO 2011) a dodal: „Přejeme žákům řadu dalších skvělých projektů a ještě spoustu hezkých chvil na vyhlídce. Pro ostatní je to skvělý tip na výlet a také možnost vidět, jak dokážou i mladí myslet na ostatní a tvořit s chutí něco, co může udělat radost a být k užitku všem.“

Další foto v malé fotogalerii na odkazu ZDE .



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688