Okénko kryptoměny  |  22.05.2023 12:03:58

Inflace v USA zpomaluje a šílenství okolo Ordinals


Lichtenštejnsko bude akceptovat Bitcoin za vládní služby. Šílenství kolem Ordinals pokračuje. A Bitcoin jako TOP 3 alternativa v případě teoretického selhání navýšení dluhového stropu v USA. Každé 2 týdny přinášíme ty nejdůležitější aktuality, které se v oblasti kryptoměn udály. Přečtěte si naše Fumbi Market Info, které pro vás pravidelně připravujeme.

Inflace v USA zpomaluje

Inflace v největší a nejsilnější ekonomice na světě poprvé za poslední dva roky klesla pod 5 %. Míra inflace tak klesla již desátý měsíc za sebou a dostala se na nejnižší hodnoty od června 2021. Vyplývá to ze zprávy z minulého týdne amerického ministerstva práce.

Meziroční růst cen ve Spojených státech v dubnu dosáhl úrovně 4,9 % a byl o něco pomalejší, než ve skutečnosti očekávali analytici, kteří předpovídali meziroční růst na úrovni 5,0 %. Meziměsíční růst cen v dubnu však v souladu s očekáváním zrychlil na 0,4 % z březnových 0,1 %. Nejvíce v tomto období rostly ceny bydlení, benzínu a ojetých aut. Výrazněji se zvýšily také náklady na veterinární návštěvy či zahradnické služby. Číst dále.

Šílenství kolem Ordinals pokračuje

Rostoucí aktivita a euforie kolem Ordinals a standardu BRC-20, které uživatelům umožňuje emitovat zaměnitelné a nezaměnitelné tokeny přímo na Bitcoinovém blockchainu, je hlavní příčinou přetížení sítě Bitcoin a s tím souvisejícího masivního nárůstu transakčních poplatků.

Poptávka po interakcích na síti Bitcoin byla začátkem května tak vysoká, že poplatky za bitcoinové transakce mezi 7. až 10. květnem vzrostly o několik stovek procent, přičemž průměrný poplatek za převod v síti Bitcoin dosáhl úrovně až 19,20 USD. Zvýšení poplatků souviselo is nezpracovanými transakcemi uvězněnými v takzvaném mempoolu, protože v té době čekalo na zpracování více než 440 tisíc transakcí. Z této situace se určitě těší těžaři Bitcoinu, kterým vysoké poplatky jednoznačně vyhovují. Číst dále.

Bitcoin jako TOP 3 alternativa v případě krachu USA

Nejpopulárnější kryptoměna Bitcoin by se podle nového průzkumu mohla stát třetím nejvyhledávanějším aktivem v případě teoretického selhání navýšení dluhového stropu v USA.

Zatímco se americký prezident Joe Biden připravuje na setkání s Kongresem, aby společně diskutovali o dluhovém stropě USA, investoři aktivně hledají možnosti hedgingu (zajištění) na ochranu svých úspor v případě selhání.

Podle zveřejněného průzkumu Markets Live Pulse od agentury Bloomberg na vzorku 637 respondentů včetně profesionálních a retailových investorů by nejvíce profesionálních investorů uvažovalo o zlatě, přičemž více než 50 % finančních profesionálů by si koupilo právě zlato, pokud se americké vládě nepodaří vyhnout se nesplacení dluhu. Druhým nejvyhledávanějším aktivem by byly americké státní pokladniční poukázky, po kterých by sáhlo zhruba 14 % profesionálních investorů. Na třetím místě se pro mnohé překvapivě umístil Bitcoin, který by byl alternativou pro 7,8 % profesionálních a 11,3 % retailových investorů. Číst dále.

Zajímají vás další aktuality nejen z trhu kryptoměn? Celý přehled si můžete přečíst v Market Info na blogu Fumbi.

Iveta Šplíchalová

Iveta Šplíchalová

Iveta působí jako Country Manager pro Česko ve společnosti Fumbi, která prostředkovává jednoduché a bezpečné investování do kryptoměn široké veřejnosti. Kryptoměnám se profesně věnuje od roku 2018, kdy působila v neziskové organizaci Paralelní Polis a podílela se na organizaci každoroční mezinárodní konference Hackers Congress.




Fumbi

Společnost Fumbi přináší jednoduché řešení na stále větší a hůře přehledný trh s kryptoměnami. Jako první na Slovensku, ale také v Česku a Polsku, přináší investiční řešení pro širokou veřejnost – tedy pro všechny, kteří uvažují nad investováním do kryptoměn. S více než 100 000 uživateli je lídrem na českém i slovenském trhu.

Více informací na www.fumbi.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)
04.04.2024  Objem obchodů s kryptem stoupl o třetinu na 1,1 miliardy Martin Stránský (WBTCB)

Přečtěte si také:

30.01.2023Inflace v USA nadále zpomaluje Research (Česká spořitelna)
09.01.2023Michl očekává inflaci v lednu a únoru okolo 20 % ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
11.11.2022Inflace zpomaluje a to se trhům líbí ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688