jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  19.05.2023 09:27:42

Jiří Holík je novým čestným občanem Jihlavy - FOTOGALERIE

Bývalému sportovci náleží čestné občanství za vynikající sportovní výsledky, kterých dosáhl coby bývalý československý hokejový útočník a trenér, a také za rekordní počet odehraných zápasů v rámci československé hokejové reprezentace.

Jiří Holík

Jiří Holík

Jihlava má nového čestného občana. Nejvyšší poctu, kterou může město udělit, získal Jiří Holík za vynikající sportovní výsledky, kterých dosáhl coby bývalý československý hokejový útočník a trenér. Připsal si 319 startů, ve kterých vstřelil 132 gólů. V roce 1999 byl uveden do Síně slávy mezinárodní hokejové federace a v roce 2016 získal i nejvyšší ocenění kraje. „Už když jsme byli s bráchou malí kluci, učila nás maminka za všechno děkovat. A já na to pamatuji i teď, proto vám všem děkuji,“ řekl po převzetí Čestného občanství z rukou náměstka primátora Radka Popelky Jiří Holík.

Marie Bohuňovská


Marie Bohuňovská

Společně s ním byla oceněna také Marie Bohuňovská. Té zástupci Jihlavy udělili v rámci zahájení festivalu Mahler Jihlava 2023 - Hudba tisíců ve velké gotické síni jihlavské radnice Cenu města Jihlavy za dlouhodobé aktivity v oblasti kultury a vzdělávání. Založila například Spolek pro navrácení sochy T. G. Masaryka do Jihlavy, iniciovala sbírku na památník 17. listopadu Klíče, přivedla do Jihlavy projekt Příběhy našich sousedů, jako dobrovolník pomáhá jihlavské pobočce Konfederace politických vězňů a Jihlavu také zařadila do projektu Poslední Cesta.

Jiří Varhaník

Jiří Varhaník

Zástupci města předávali ve čtvrtek 18. května také Cenu Rady města Jihlavy, a to Jiřímu Varhaníkovi za dlouholetou vysoce kvalitní propagaci kulturně společenského dění Jihlavy, Rostislavu Dvořákovi za osobní přínos k rozvoji podnikatelského prostředí ve městě a Marku Zemínovi za dlouholetou mimořádnou práci na činnosti a rozvoji Sboru dobrovolných hasičů Bedřichov.

Rostislav Dvořák


Rostislav Dvořák

Marek Zemín

Marek Zemín

Čestné občanství

Čestné občanství je nejvyšší pocta, kterou může město Jihlava udělit. Čestné občanství uděluje Zastupitelstvo města Jihlavy za zcela mimořádné zásluhy ve všech oblastech lidského působení. Čestné občanství lze udělit fyzické osobě, a to nejen občanovi ČR, ale i cizímu státnímu příslušníku nebo osobě bez státní příslušnosti. Čestné občanství lze udělit za života nebo in memoriam.

Každý oceněný obdrží z rukou primátora nebo jím pověřené osoby listinu o udělení čestného občanství opatřenou znakem města Jihlavy, symbolické vyjádření ocenění v podobě investičního stříbra o váze 1000g v přibližné hodnotě 20 000 . Je-li čestné občanství udělováno in memoriam, finanční odměna se nevyplácí. Udělování čestného občanství se koná zpravidla při slavnostních příležitostech.

Cena města Jihlavy

Cenu uděluje Zastupitelstvo města Jihlavy fyzickým a právnickým osobám za dlouhodobě významný přínos pro město Jihlava. Cenou města může být oceněna jakákoli činnost ve všech oblastech lidského působení.

Každý oceněný obdrží z rukou primátora nebo jím pověřené osoby pamětní list, symbolické vyjádření ceny v podobě investičního stříbra o váze 500g v přibližné hodnotě 10 000 . Ceny jsou zpravidla předávány při slavnostních příležitostech.

Cena Rady města Jihlavy

Cenu uděluje Rada města Jihlavy fyzickým a právnickým osobám za významný přínos pro město Jihlava spočívající zejména v činnosti vedoucí k rozvoji města Jihlavy nebo jeho propagaci, za ekonomický přínos, za aktivity v mezinárodním měřítku, za významné ovlivnění veřejného dění, za výrazný počin v daném roce, a dále u příležitosti životního jubilea, čestným návštěvám města apod.

Každý oceněný obdrží z rukou primátora nebo jím pověřené osoby pamětní list, symbolické vyjádření ceny v podobě investičního stříbra o váze 250g v přibližné hodnotě 5 000 . Ceny jsou zpravidla předávány při slavnostních příležitostech.


Předávání cen města

Zodpovídá: Bc. Lucie Maxová
Vytvořeno / změněno: 19.5.2023 / 19.5.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688