Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  18.05.2023 12:25:00

Středočeský Kraj plánuje opravit silnici II/127 z Trhového Štěpánova do Zdislavic a dále do Bukové za zhruba čtvrt miliardy korun

Středočeský kraj má v plánu opravit silnici II/127 z Trhového Štěpánova do Zdislavic a ze Zdislavic přes Pravonín do Bukové. Rada kraje dnes na obě akce schválila projektové záměry a jejich zařazení do krajského zásobníku stavebních akcí. Oprava bude záviset na získání dotací (evropských nebo státních). Celkové předpokládané náklady jsou více než 242 milionů korun včetně DPH.

Řidičům by měla od roku 2027 sloužit kompletně rekonstruovaná silnice II/127 mezi Trhovým Štěpánovem, Zdislavicemi, Pravonínem a Bukovou. Krajští radní dnes schválili projektové záměry na rekonstrukci úseků a jejich zařazení do Investičního zásobníku akcí 2021+. „Komunikace je v nevyhovujícím technickém stavu a stejně jako několik dalších, které jsme v poslední době zařadili do zásobníku, vykazují poruchy. Mám na mysli výtluky nebo záplaty, trhliny a další deformace. V některých úsecích evidujeme i nevyhovující stav nezpevněných krajnic. Předpokládáme, že necháme udělat rekonstrukci vozovky, která bude mít dopady i do podkladních vrstev,“uvedl Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy. V případě komunikace mezi Trhovým Štěpánovem a Zdislavicemi by se měla rekonstrukce dotknout více než 5,5 kilometru dlouhého úseku, v případě pokračování do Pravonína a Bukové jde o silnici dlouhou zhruba 7,4 kilometru.

Oprava komunikace z Trhového Štěpánova do Zdislavic by měla vyjít na zhruba 114,705 milionu korun vč. DPH. Druhý úsek, ze Zdislavic přes Pravonín do Bukové, na dalších více než 127,343 milionu korun vč. DPH. Na obě akce bude kraj žádat dotace. V případě, že je získá z národních zdrojů (SFDI), bude její výše stoprocentní. Dotace Evropské unie, konkrétně z programu IROP, by byla případně ve výši 85 procent. Bude-li kraj v čerpání dotací úspěšný, opraveno by mělo být v roce 2027.


© foto Google

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688