mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  17.05.2023 11:50:00

Globální lídr v zaměření na transfer z výzkumu do průmyslu IMEC nabízí specializovaná vědecká studijní a pracovní místa

Globální lídr v zaměření na transfer z výzkumu do průmyslu IMEC nabízí specializovaná vědecká studijní a pracovní místa

17.05.2023 / 11:46 | Aktualizováno: 17.05.2023 / 11:50

Globální lídr v zaměření na transfer z výzkumu do průmyslu IMEC nabízí specializovaná vědecká studijní a pracovní místa
Výzkumný a vývojový institut IMEC hraje, vzhledem ke svým kapacitám, jednu z vedoucích rolí v globálním měřítku v inovativních oborech jako jou polovodiče, umělá intelligence, biotechnologie nebo průmysl 4. 0.
IMEC nabízí zapojení do jeho činnosti prostřednictvím doktorských studijních programů, které probíhají jednak přímo v jeho sídle v Lovani, a také v institucích, jež jsou jeho součástí.
IMEC zároveň hledá výzkumné a vývojové pracovníky na specializované pracovní pozice.
Tyto nabídky jsou zveřejňovány na webu IMEC.

Výzkumný a vývojový institut IMEC byl založen v r. 1984 a jeho hlavní sídlo je v belgické Lovani. V Lovani má k dispozici 12 000 m2 špičkově vybavené testovací a laboratorní infrastruktury v hodnotě 2,5 miliardy Euro.

Součástí této infrastruktury jsou dvě laboratoře zaměřené na vývoj 300mm polovodičů a 200mm polovodičů. Laboratorní prostory IMEC jsou zaměřeny i na další obory (mj. biolab, microsystems lab). Společnost Imec se svými výzkumnými skupinami a přidruženými laboratořemi na univerzitách disponuje řadou specializovaných zkušebních laboratoří, kde mohou výzkumní pracovníci a průmysloví partneři testovat nové technologie a koncepty.

IMEC celkově zahrnuje 5 500 expertů z více než 96 zemí. Spolupracuje s více než 600 významnými průmyslovými partnery a firmami. Je také aktivním členem globální akademické komunity.

IMEC má své pobočky v Nizozemsku (partnerství s firmou ASML), na Tchaj-wanu (spolupráce s TSMC), v Japonsku a USA. Název IMEC je zkratkou z „Interuniversity Microelectronics Centre“, což původně označovalo propojení více specializovaných institucí. Na stejném principu je IMEC nyní provázán také s belgickými univerzitami VUB Brusel, KU Leuven a Univerzitou v Gentu.

IMEC se zaměřuje na velké spektrum oborů, zejména na:

- polovodiče

- automobilový průmysl

- umělou inteligenci

- zdraví a biotechnologie

- oblast energetiky

- robotiku a průmysl 4. 0.

Příkladem konkrétního zaměření IMEC je nově schválený Akt o čipech EU (EU Chips Act), kde došlo ke shodě ve vyjednáváních v EU v dubnu 2023 na konečném znění právního textu. Byl tak i potvrzen objem finančních prostředků, které bude možné čerpat na podporu rozvoj průmyslu v oblasti polovodičů v EU, v původně navržené výši 3,3 miliardy Eur. Tento právní akt EU vstoupí v brzké době formálně v platnost, což zahájí přípravy na využívání prostředků EU na podporu vývoje a výroby polovodičů.

Čerpání podpory EU v oblasti výzkumu a vývoje bude možné skrze konsorcia, která budou pro své členy žádat Evropskou komisi o přidělení podpůrných finančních prostředků. Podmínkou k jejich získání bude spolupráce s dalšími specializovanými institucemi z jiných členských států.

IMEC může, vzhledem ke svým kapacitám, hrát jednu z klíčových rolí. Zástupci vědy a výzkumu v oborech, na které se IMEC specializuje, patří k jeho potenciálním partnerům, a to včetně možností v oblasti polovodičů.

Další možností, kterou IMEC nabízí, je zapojení se do jeho činnosti prostřednictvím doktorských studijních programů, které probíhají jednak přímo v jeho sídle v Lovani, a také v institucích, jež jsou jeho součástí.

Jako příklad uvádíme zveřejněnou nabídku v oblasti výzkumu: Postdoctoral researcher Temperature assisted electrolysis (https://www.imec-int.com/en/work-at-imec/job-opportunities/postdoctoral-researcher-temperature-assisted-electrolysis).

IMEC zároveň hledá výzkumné a vývojové pracovníky na specializované pracovní pozice. Aktuálně byla mj. zveřejněna nabídka na pracovní pozici: Electronic System Design Engineer (https://www.imec-int.com/en/work-at-imec/job-opportunities/electronic-system-design-engineer).

IMEC vypisuje průběžně tyto specializované nabídky, které je možné najít na webu: https://www.imec-int.com/en/careers/research-development

V případě zájmu o zprostředkování dodatečných informací na tyto specializované výzkumné pracovní pozice je možné se obrátit na ZÚ Brusel.

E. Kordová, zástupkyně velvyslance


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688