Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  15.05.2023 13:01:36

Začíná START Day. IPO akcií mmcité, další úpis Pilulky i prezentace emitentů. Od září se na STARTu začne obchodovat kontinuálně

Všechny akcie na trhu Start pražské burzy se budou od září obchodovat v kontinuálním režimu od 08:50 do 16:25, tedy stejným způsobem jako ostatní akcie na trzích Prime, Standard a Free. Šéf pražské burzy Petr Koblic to dnes uvedl na tiskové konferenci u příležitosti 5 let trhu START a bezprostředně před dalším a tentokrát dvoudenním START Day. Ten přinese podrobnosti o IPO čelního výrobce městského mobiliáře mmcité, sekundárním úpisu akcií Pilulka a prezentace všech dosavadních emitentů na trhu START. Začíná již ve 12:30.

Od září na STARTu kontinuálně

"Cílem zavedení režimu kontinuálního obchodování je zejména posílení transparentnosti. Pro investory bude tento způsob obchodování přehlednější. Sekundárním efektem může být i vyšší likvidita, byť ta není tím hlavním motivem této úpravy," uvedl na tiskové konference Petr Koblic.

Burza také během letošního posledního kvartálu zahájí výpočet indexu PX START. Index bude počítán jednou denně ze závěrečných cen, půjde tedy o takzvaný cenový index, jakým je například index PX-Glob.

Trh Start, který je určen pro malé a střední firmy, zahájil činnost před pěti lety. Doposud na trh vstoupilo 14 firem, kterým se od více než 10.000 investorů podařilo získat přes dvě miliardy . V?rámci primárních úpisů bylo podáno přes 10.000 pokynů, z?nichž bylo spárováno téměř 8000 objednávek. Momentálně se na trhu obchoduje 13 firem a jak připomněl Petr Koblic, v?letošním roce se na vstup připravuje několik dalších emitentů. Doposud největším primárním úpisem na trhu Start byla společnost Gevorkyan, která od investorů získala více než 727 milionů . Jde současně o první slovenskou společnost vůbec, která na trh vstoupila.

Dnešní START Day: AtomTrace, Bezvavlasy, Coloseum, eMan, Fillamentum, FIXED.zone

Dnešek již od 12:30 nabídne první část prezentaci emitentů na trhu START. Postupně to budou společnosti AtomTrace, Bezvavlasy, Coloseum, eMan, Fillamentum, FIXED.zone. Veškeré podrobnosti včetně prezentací a odkazů na jednotlivé meetingy přes Teams jsou k dispozici na webu PXSTART.CZ.

V 15:30 bude následovat prezentace Pilulka Lékárny, ve které se investoři dozvědí podrobnosti o chystaném SPO akcií firmy.

Úterní START Day: IPO mmcité a prezentace Hardwario, KARO Leather, M&T 1997, Prabos plus, Primoco a Gevorkyan

Úterý otevře živě přenášená prezentace (věnovat se jí budeme také na Patria.cz) společnosti mmcité, která oznámí podrobnosti svého IPO na trh START. Investoři se budou moci prezentace zúčastnit osobně (limitovaná kapacita a nutná registrace) i online. Dotazy lze zasílat do aplikace Slido nebo napsat do chatu pod probíhajícím živém přenosu na Youtube. Podrobnosti opět na webu PXSTART.CZ.

Odpoledne opět od 12:30 hodin bude patřit emitentům Hardwario, KARO Leather, M&T 1997, Prabos plus, Primoco a Gevorkyan.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688