mmr.cz (MMR)
Z regionů  |  12.05.2023 19:41:55

Ministr Bartoš vyrazil do Jihočeského kraje. Navštívil místa podpořená z evropských fondů

Moderní laboratoře pro výuku technických a řemeslných oborů, nové autobusové nádraží, historický pivovar v rekonstrukci a zavádění elektronického zdravotnictví. To jsou projekty v Jihočeském kraji, které místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš navštívil v rámci svých pravidelných výjezdů do regionů.

„Prostřednictvím našich operačních programů dlouhodobě pomáháme rozvíjet a zlepšovat život v regionech. Není v mých silách osobně vidět všechny podpořené projekty, ale v rámci pravidelných výjezdů do regionů se snažím alespoň některé z nich navštívit,“ řekl ministr Ivan Bartoš.

Svou cestu do Jihočeského kraje odstartoval v samém centru města České Budějovice, kde se setkal s primátorkou Dagmar Škodovou Parmovou a její náměstkyní Zuzanou Kudláčkovou. Společně probírali otázku bydlení, stejně jako možnosti evropských fondů a operačních programů přeshraniční spolupráce.

Ministr Ivan Bartoš dále navštívil město Velešín, kde si prohlédl místa podpořená z evropských fondů. Díky prostředkům z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) zde stojí moderní autobusové nádraží, které má zastřešená nástupiště, novou nádražní budovu se zázemím pro cestující s čekárnou, veřejnými toaletami a informačním centrem. Zlepšila se jeho dostupnost pro osoby se specifickými potřebami. Místní Střední odborná škola strojní a elektrotechnická zase z evropských peněz vybavila nové laboratoře, které studentům zajistí kvalitnější výuku technických a řemeslných oborů. Díky digitálním technologiím mohou prohloubit znalosti a zvýšit své uplatnění na trhu práce.

Další zastávkou v Jihočeském kraji se stala obec Římov. Zde probíhá projekt na obnovu poutního areálu, který je národní kulturní památkou. Oprava kapliček podél pašijové cesty byla již dokončena a finalizují se také restaurátorské práce v kostele sv. Ducha. Součástí projektu je i digitalizace vedoucí k vytvoření virtuálních prohlídek.

Poslední zastávkou byl Český Krumlov, ve kterém Ministerstvo pro místní rozvoj podpořilo částkou téměř 170 milionů korun projekt na revitalizaci zchátralých a zanedbaných částí areálu bývalého pivovaru Eggenberg. Cílem je obnova historicky nejcennějších objektů této významné kulturní památky a vybudování nové, moderní expozice, zaměřené na stavební vývoj a historii pivovaru, a na vybavení prostor pro kulturní a kulturně vzdělávací akce. Obnovené objekty budou celoročně přístupné návštěvníkům i obyvatelům města.

Díky projektům, na jejichž realizaci se Ministerstvo pro místní rozvoj podílí prostřednictvím IROP, si mohla nemocnice Český Krumlov pořídit nové vybavení, např. ultrazvuky, vodoléčebné vany či rehabilitační chodník. Došlo také k inovaci IT infrastruktury, která nemocnici umožňuje používat nový nemocniční informační systém a elektronickou zdravotnickou dokumentaci.

Během výjezdu do regionu se ministr Ivan Bartoš setkal s bavorskou státní ministryní pro evropské záležitosti Melanii Hummel. Projednávali možnosti podpory přeshraniční bavorsko-české spolupráce. Ministr se také zúčastnil jubilejní oslavy k 30. výročí spolupráce Euroregionu Šumava. Společně s dalšími hosty odpovídal na otázky týkajících se příhraničních regionů.
Ministr Bartoš vyrazil do Jihočeského kraje. Navštívil místa podpořená z evropských fondů
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688