muni.cz (Masarykova univerzita)
Školství  |  12.05.2023 14:50:34

MUNI Day rozpohyboval celou univerzitu

MUNI Day rozpohyboval celou univerzitu

Sport, zábava a poznání to byl podtitul dnes již tradiční akce MUNI Day, která je určená studentům a zaměstnancům Masarykovy univerzity.

MUNI Day a aktéři turnaje ve florbalu tým rektorátu a tým fakult.
MUNI Day a aktéři turnaje ve florbalu tým rektorátu a tým fakult.
Foto: Martin Indruch

Stejně jako loni, i letos patřil v půlce května univerzitní kampus v Bohunicích sportu a zábavě. Tak jako se rozrůstá samotný areál, nový rozměr letos dostal i Campus Day, který už nebyl vyhrazený pouze zástupcům fakult z kampusu, ale vůbec poprvé se do něj zapojily všechny fakulty Masarykovy univerzity. A vznikl MUNI Day.

První část dne byla vyhrazena sportovním aktivitám jak individuálním, tak těm týmovým. V hale na fakultě sportovních studií se uskutečnil volejbalový turnaj, který vyhrál tým z lékařské fakulty s názvem Pedikruh a Kamarádi. Zahrát si účastníci akce mohli také badminton, nejlepšími v kategorii pokročilých se stali Radim Jaroušek a Petra Daďová z přírodovědecké fakulty a v kategorii začátečníků David Košatka a Silvie Otáhalová z Kariérního centra MU.

MUNI Day a turnaj ve volejbale.
MUNI Day a turnaj ve volejbale.
Foto: Martin Indruch
MUNI Day a úpolové aktivity.
MUNI Day a úpolové aktivity.
Foto: Martin Indruch
MUNI Day a kondiční cvičení a jóga.
MUNI Day a kondiční cvičení a jóga.
Foto: Martin Indruch

Profesionální lektorky a lektoři z fakulty připravili sérii skupinových cvičení, která slibovala posílit tělo a povzbudit ducha. Vyzkoušet si bylo možné jogalates, yin-yang jógu, kondiční cvičení, total body work, salsu nebo fitness a power jógu. Úpolovými aktivitami od navázání kontaktu až po boj na zemi provedl registrované účastníky workshop vedený profesionální lektorkou Jitkou Čihounkovou. Vyzkoušeli jsme si společně různá cvičení od pohybové průpravy přes bezpečné padání až po sebeobranné aplikace, vše ve velmi pohodové atmosféře a hravou formou, uvedla po akci lektorka. Kromě tělocvičen bylo možné navštívit i několik sportovních stanovišť pétanque, ping pong nebo šachy ve venkovním areálu kampusu.

MUNI Day.
MUNI Day.
Foto: Martin Indruch

Sportovní část akce vyvrcholila florbalovým soubojem mezi výběrem fakult a týmem rektorátu. Dnes to bude napínavé, ale jisté je, že vyhraje modrá a bílá, sliboval před utkáním rektor MU Martin Bareš, který tak vtipně poukázal na dresy týmů modro-bílé u rektorátu a bílo-modré z fakult. Na derby oba týmy týdny dopředu trénovaly a v nasazení to bylo od prvních minut znát. Fakultnímu týmu se nakonec podařilo ve třetí třetině vyrovnat na 4:4 a po samostatných nájezdech vrátit týmu hráčů z rektorátu porážku z loňského roku.

MUNI Day a florbalový zápas.
MUNI Day a florbalový zápas.
Foto: Martin Indruch

Protože mottem MUNI Day bylo vedle sportu a zábavy také poznání, připravili kolegové z lékařské fakulty, fakulty sportovních studií a přírodovědecké fakulty tematické prohlídky Simulačního centra LF MU (SIMU), laboratoře fyzioterapie, kde si navíc bylo možné nechat prověřit stav svého pohybového aparátu, a ústavu experimentální biologie, konkrétně oddělení mikrobiologie a oddělení fyziologie a imunologie živočichů.

MUNI Day a zábava v kampusu.
MUNI Day a zábava v kampusu.
Foto: Martin Indruch

Odpoledne se pak v areálu kampusu rozproudila volnější zábava, nechyběla hudba a občerstvení. Na MUNI Day bylo vyhlášeno rektorské volno a zváni byli jak zaměstnanci, tak studenti, a to nejen ti sportuchtiví. Nakonec, smyslem akce bylo také se vzájemně poznat, propojit a oddechnout si v závěru končícího semestru, dodal koordinátor akce Václav Tesař.

MUNI Day 2023.
MUNI Day 2023.
Foto: Martin Indruch
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688