OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  12.05.2023 06:00:00

Allianz a ADAC zakládají společný podnik - Zajímavost

 Zajímavost: Allianz a ADAC zakládají společný podnik
12.5.2023 Zahraničí, Pojistný trh

Na německém portálu Versicherungswirtschaftheute (VWH) byla zveřejněna informace, že mnichovská Allianz prohlubuje spolupráci s pojišťovnou ADAC Versicherung AG. Díky založení společného podniku bude moci ADAC rozšířit svoji nabídku pojištění o ochranu a služby pro byt a dům. Allianz Versicherungs-AG má ve společném podniku podíl 51 % a ADAC Versicherung AG zbytek, tj. 49 %.

V rámci nového společného podniku má vzniknout vysoce výkonný ochranný list (krycí listina) pro domov, který může být kombinován s novým pojištěním domácnosti ADAC[1] Versicherung AG. Podle informací získaných z obou zmíněných firem má být tato kooperace nastavena jako dlouhodobá. Nová produktová nabídka včetně možného plnění má být připravena v příštích měsících.

Nový společný podnik se prý napojí na služby poskytované ADAC a bude využívat kompetenci společnosti Allianz Partners (která nabízí asistenční služby a pojištění) a sítě Allianz Handwerker Services GmbH (služby řemeslníků). Příslušný produkt by se měl dostat na trh v roce 2024. Podrobnosti a přesný termín zahájení činnosti bude komunikován s předstihem.

ADAC má podle VWH důvěru více než 21 milionů členů, protože poskytuje účinnou pomoc, radu i ochranu. To z něho dělá vynikajícího partnera pro Allianz, která s ním již nadmíru úspěšně spolupracuje v rámci pojištění motorových vozidel. Frank Sommerfeld, předseda představenstva Allianz Versicherungs-AG,k nadcházející spolupráci uvedl, že jde o další milník, který posílí strategii Allianz v segmentu privátních klientů a umožní získat další skupiny klientů.

ADAC by zase chtěl silněji podpořit své členy a klienty také v oblasti mobility. Pro vlastní byt a dům bude nabízet vedle finančního zajištění i odbornou praktickou pomoc, a to už nejen na silnici, nýbrž také v rámci vlastních čtyř stěn. ADAC zároveň upozorňuje, že rozhodnutí o založení společného podniku předcházel rozsáhlý výběrový proces, v němž byla Allianz opět přesvědčivá.

Claudia Tuchscherer, předsedkyně představenstva ADAC Versicherung AG, k tomu dodala, že Allianz je partner s mimořádnou odbornou znalostí produktů, vysokou kvalitou služeb a vysokou investiční připraveností, což jsou rozhodující elementy pro docílení úspěchu na trhu.


[1] Jde o pojišťovnu ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club – Všeobecný německý automobilový klub)

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688