plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  10.05.2023 15:00:16, aktualizováno 16:05:39

Plzeň přispěla miliony korun na novou techniku profesionálním hasičům


Předání techniky (fotografie: M. Pecuch)

Předání techniky (fotografie: M. Pecuch)

Několika miliony korun přispěla Plzeň profesionálním hasičům na novou techniku. Díky nejnovější finanční podpoře tak pořídil Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje například chemické obleky, detekční techniku, kompresor na plnění tlakových lahví, zásahové obleky se systémem aktivní ochrany hasiče a peníze využil i na dofinancování nového automobilového žebříku, s nímž se hasiči dostanou až do výšky nad 40 metrů. Novou techniku za město ve středu 10. května předali primátor Roman Zarzycký a radní pro oblast bezpečnosti Jiří Winkelhöfer.

Předání techniky (fotografie: M. Pecuch)

„Doufám, že vám technika bude dobře sloužit. Věřím, že zásahy, které s ní budete realizovat, pro vás budou bezpečné. Přeji vám, abyste se vždy v pořádku vrátili do svých domovů, a také děkuji za službu, kterou na území města Plzně i kraje vykonáváte,“ řekl během předání na Hasičské stanici Plzeň – Košutka primátor Roman Zarzycký.

Předání techniky (fotografie: M. Pecuch)

Podle ředitele Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Františka Pavlase patří vedení města Plzně obrovský dík. „Velmi si toho vážíme. S tím, co nejsme schopni zafinancovat v rámci standardu ze státního rozpočtu, nám vypomáhá právě město Plzeň. Tím pomáhá vlastně i všem občanům, protože hasiči tu jsou pro občany Plzně a okolí,“ uvedl František Pavlas a dodal, že pravidelná podpora ze strany města směrem k hasičům trvá již zhruba dvacet let.

Předání techniky (fotografie: M. Pecuch)

„Velmi si vaší práce vážíme, osobně ji považuji za přínosnou pro každého občana našeho města. Děkuji, a hlavně vám přeji, ať daná technika pomáhá,“ uvedl Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti.

Nejnověji tak město Plzeň poskytlo přes milion korun na nové chemické obleky, 450 tisíc korun dalo na techniku pro detekci nebezpečných plynů, zhruba 700 tisíc korun bylo využito na kompresor na plnění tlakových lahví, jež hasiči nosí na zádech v rámci dýchacího přístroje a který poslouží nejen profesionálním, ale i dobrovolným hasičům. „Dále to byly třívrstvé zásahové obleky se systémem aktivní ochrany hasiče. Osmnáct kusů těchto obleků stálo téměř milion korun. Částku 600 tisíc korun jsme pak použili na dofinancování vylepšení nového automobilového žebříku AZ 40. Žebřík se používá k záchranným a hasebním pracím, používáme jej, když se potřebujeme dostat buď k otevření bytu nebo například ke snášení lidí třeba z balkonu či ze střech a tak dále,“ vysvětlil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Text: Eva Barborková

Fotogalerie

Zveřejněno: 10. 5. 2023, Martin Pecuch

Sdílet

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688