Lidé (Lidé)
Lidé  |  09.05.2023 17:38:58

Martina Šímová byla opět zvolena předsedkyní FSE

Martina Šímová, předsedkyně představenstva České a slovenské asociace pro speciální potraviny, obhájila svoji pozici v evropské asociaci výrobců doplňků stravy Food Supplements Europe (FSE) a byla v dubnu 2023 znovuzvolena na další dva roky předsedkyní jejího představenstva. Jako první Češka na této pozici působí již od června 2021.

Martina Šímová se v rámci svých studií na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze zabývala molekulární biologií a genetikou. Po úspěšném ukončení vysoké školy pracovala na různých pozicích ve farmaceutických firmách. Od roku 2008 se je zaměstnána ve společnosti Walmark, a. s., konkrétně zde působí jako ředitelka regulatory affairs. V roce 2008 také aktivně spolupracovala s ministerstvem zdravotnictví na přípravě českého seznamu generických zdravotních tvrzení (podle článku 13.1.) Nařízení o výživových a zdravotních tvrzeních.

Svůj profesní život z velké části věnovala a stále věnuje práci v národních a evropských asociacích výrobců doplňků stravy. Od vstupu České republiky do Evropské unie (2004) se Martina Šímová podílela také na propagaci čerstvě vytvořeného modelu ERNA (nyní FSE), jehož misí je stanovení maximálních a minimálních hladin vitaminů a minerálů v doplňcích stravy. Mimo to také organizovala semináře na toto téma pro národní úřady zemí střední a východní Evropy.

„Velmi mě těší, že jsem byla znovu zvolena jako předsedkyně FSE. Je to pro mě signál, že mé působení v organizaci je přínosné. Zároveň mě to ale zavazuje, abych tuto důvěru nezklamala. Ráda bych pokračovala v dosavadním směřování organizace. Budu se snažit nadále rozšiřovat povědomí o FSE jako o sdružení renomovaných výrobců doplňků stravy,“ vyjadřuje se obhajitelka postu předsedkyně FSE Mgr. Martina Šímová.


Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny (ČASP) je zájmové sdružení právnických osob založené v roce 2000. Asociace reprezentuje společné zájmy svých členů – výrobců a distributorů doplňků stravy, a to jak na národní, tak i na mezinárodní úrovni, a jejím hlavním cílem je aktivně se podílet na utváření přiměřeného a vyváženého legislativního rámce pro produkty podporující zdraví. Zároveň se všichni členové asociace zavazují dodržovat vlastní etický kodex pro prodej a marketing, který jde nad rámec platné legislativy v ČR a SR.

Členové ČASP

Alfa Medical Team, s. r. o., Amway, s. r. o., Benu Česká republika, a. s., Biovit Impex Co. ČR, s. r. o., Dr. Max Pharma, s. r. o., Egym Bohemia, s. r. o., Helvetia Direct Marketing, s. r. o., Favea Plus, a. s., Herbacos – Recordati, spol. s r. o., K2 Pharm, s. r. o., KUK Bohemia, spol. s r. o., Noventis, s. r. o., Nutrend D.S., a. s., Pragomed, s. r. o., Rosenpharma, a. s., Simply You Pharmaceuticals, a. s., Vegall Pharma, s. r. o., Walmark, a. s., Woykoff, a. s., Zentiva, a. s.

Přidružení členové ČASP:

Česká komora farmaceutických asistentů, Aliance výživových poradců, PharmData, s. r. o., PharmINFO, spol. s r. o.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688