OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  05.05.2023 14:00:00

Skupina YOUPLUS vstupuje na švýcarský trh s digitálním řešením od Asseca

 Skupina YOUPLUS vstupuje na švýcarský trh s digitálním řešením od Asseca
5.5.2023 Tiskové zprávy

Pojišťovna YOUPLUS pokračuje v naplňování ambiciózního plánu a s IT řešením od Asseco Central Europe rozšiřuje své působení v Evropě. Po úspěšné spolupráci v České republice, na Slovensku a v Rakousku, pojišťovna začátkem roku 2023 vstoupila s nabídkou produktů životního pojištění i na švýcarský trh. Využitím řešení Insurance out of the Box v oblasti komplexního životního pojištění z dílny Asseco Central Europe je YOUPLUS na těchto trzích poskytovatelem nejmodernějších a plně digitalizovaných služeb v oblasti životního pojištění.

Lichtenštejnská životní pojišťovna YOUPLUS vstoupila na československý trh v roce 2019 s cílem vybudovat zcela digitalizovanou pojišťovnu. Využitím softwarového řešení Insurance out of the Box (IooX) od společnosti Asseco Central Europe se jí to podařilo a dnes pojišťovna nabízí komplexní digitální služby.

„Propojujeme dlouholeté know-how v pojišťovnictví s prvotřídní technologií, abychom vytvořili nového nezávislého poskytovatele služeb. Našim klientům a obchodním partnerům přinášíme inovativní řešení, která jsou spolehlivá, jasná a stabilní,“ říká Martin Vogl, Předseda představenstva společnosti YOUPLUS Holding, AG.

Softwarové řešení IooX (Insurance out of the Box) představuje moderní platformu, která efektivně sjednocuje všechny administrativní úkony spojené s životním i neživotním pojištěním, včetně medicínského underwritingu, do jednoho online módu. Tato platforma zajišťuje komplexní řešení pro front-end i back-office procesy a pomáhá pojišťovnám získat konkurenční výhodu nejen na domácích trzích, ale také v zahraničí.

Implementace IooX měla významný vliv i na úspěšný vstup pojišťovny YOUPLUS na švýcarský trh, který se uskutečnil začátkem roku 2023. Díky modernímu a plně digitalizovanému přístupu v oblasti životního pojištění, jakož i integraci klíčových makléřů, se pojišťovně podařilo úvodem uzavřít více než 1300 smluv v rekordně krátké době 9 týdnů. Tím se opět potvrdila konkurenceschopnost a inovativnost pojišťovny YOUPLUS na mezinárodní úrovni.

„Díky naší spolupráci s klientem YOUPLUS jsme úspěšně zavedli softwarové řešení IooX pro online komplexní životní pojištění, které se stalo propojením našich ambiciózních plánů a jejich potřeb. Jsme hrdí na to, že se nám podařilo poskytnout konkurenční výhodu a expandovat na nové trhy,“ uvedla Lenka Hritzová, Business Unit Director Insurance, Asseco Central Europe.

Pojišťovna YOUPLUS je první pojišťovnou po 30 letech, která na švýcarském trhu spustila prodej nových produktů životního pojištění.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688