Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  05.05.2023 10:03:42

Město Hradec Králové chystá kompletní rekonstrukci přípravny jídel v MŠ Josefa Gočára - práce vyjdou na bezmála tři miliony korun bez DPH a vybavení za téměř 890 tisíc korun bez DPH

Během letních prázdnin plánuje město Hradec Králové zahájit rozsáhlou rekonstrukci školní přípravny jídel v Mateřské škole Josefa Gočára. Dojde k částečné výměně inženýrských sítí, v prostorách budou nové obklady, vymění se jídelní výtah a změna čeká také venkovní rampu pro zásobování kuchyně. Veškeré tyto práce vyjdou na bezmála tři miliony korun bez DPH. K tomu bude navíc zajištěna výměna většiny zařízení jako jsou chladničky, sporák, mikrovlnná trouba, skladové regály, nerezové pracovní stoly nebo třeba myčky na nádobí a další zařízení. Za vybavení město zaplatí téměř 890 tisíc korun bez DPH. Kompletní obměna by měla být dokončena závěrem září.
Tisková zpráva

„Rekonstrukce přípravny jídel ve Škroupově ulici se odkládala poměrně dlouho, většina vybavení zde byla ještě původní z dob jejího založení, a tudíž neodpovídalo moderním standardům,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová. Z kuchyně je každý den vydáváno více než sto obědů pro děti ze zdejší mateřské školy. „Počítáme s tím, že práce budou zahájeny během letních prázdnin, aby nebyl nijak narušen běžný chod školky. O prázdninách bude tato školka uzavřena, děti budou moci být umístěny do náhradních školek v okolí,“ doplňuje primátorka.

Výsledek zadávacího řízení na zhotovitele, které pro město zajišťovaly Technické služby Hradec Králové, schválila na svém zasedání rada města. „Přípravnu jídel čeká několik změn. Tou nejzásadnější budou úpravy povrchů a rekonstrukce inženýrských sítí. Dispozičně se změní také sociální zařízení pro zaměstnance, opraven bude jídelní výtah, kdy bude dodána nová kabina a vstupní dvířka. Všechny tyto interiérové práce by měla stavební společnost stihnout do konce letních prázdnin,“ upřesňuje náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický. Do konce září pak budou kompletně hotové i venkovní práce, které spočívají v renovaci venkovní rampy pro zásobování kuchyně a výměně venkovních a vnitřních dveří.

Do zrekonstruované kuchyně jídel přibude také nové vybavení. „Bylo potřeba doplnit zařízení jako jsou chladničky, myčky, sporák, mikrovlnná trouba a podobně. Zároveň se musí pořídit také nové skladovací regály a pracovní stoly,“ doplňuje náměstek Vrbický. Vybavení bude do přípravny jídel instalováno na konci srpna.

Kateřina Rohlíčková

tisková mluvčí MmHK

Zodpovídá: Bc. Barbora Petrovićová
Vytvořeno / změněno: 5.5.2023 / 5.5.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688