zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  05.05.2023 08:55:28

Město Zlín a hejtmanství spojují síly, chtějí rychlejší napojení na dálnici D49

Zlín – Statutární město Zlín a hejtmanství chtějí urychlit stavbu dopravního napojení na dálnici D49. Obě strany se dohodly, že další postup příprav už budou koordinovat společně. Úmluva zahrnuje rovněž vytvoření koordinačního výboru, jenž bude dohlížet na zrychlení projektů za všechny investory, kterými jsou město Zlín, Zlínský kraj, Správa železnic a Ředitelství silnic a dálnic ČR. Primátor Jiří Korec a hejtman Radim Holiš to ve středu 3. května potvrdili podpisem společného memoranda.

„Fakt, že komunikaci propojující budovanou dálnici D49 a silnici I/49 staví čtyři investoři, je určité specifikum Česka. Proto vnímáme potřebu co nejvíce tyto jednotlivé subjekty koordinovat. Zároveň je pro získání externího spolufinancování vhodné jasně deklarovat, že se jedná o jednu významnou stavbu, ačkoliv ji staví více partnerů. Věřím, že se nám tak podaří zrychlit přípravy, samotnou stavbu i získat potřebné vícezdrojové financování,“ prohlásil primátor Jiří Korec.

Stěžejní částí zlínského přivaděče je stavba úseku z Fryštáku do Lípy, na který navazují další úseky. Celková délka přivaděče Zlín (propojení dálnice D49 a silnice I/49) bude zhruba šest kilometrů.

„Napojení Zlína na nově budovanou dálnici je zcela klíčové pro kraj i samotné město. Roky se nic nedělo, dokud nezačala výstavba D49, a proto je teď nutné vše zrychlit a co nejdříve začít stavět. Budeme žádat o podporu Ministerstvo dopravy a vládu, aby byl přivaděč zařazen mezi stavby financované z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, popřípadě Evropské unie,“ přiblížil hejtman Radim Holiš.

Zlínský kraj se zavázal dokončit přípravu propojení mezi křižovatkou silnic II/490 a III/4911 u Kostelce po křižovatku u obchodního centra Kaufland, včetně napojení ulice Sokolské. Město Zlín pak dokončí přípravu propojení mezi křižovatkou u obchodního centra Kaufland kolem místní části Zálešná s napojením na ulici Podvesná XVII. Po vydání stavebního povolení převezme zodpovědnost za realizaci obou úseků Zlínský kraj. Město Zlín zařadí po dokončení silnici II/490 do místních komunikací (ulice Sokolská a Dlouhá).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688