Liberec.cz (Liberec)
Z regionů  |  28.04.2023 07:50:00

Na Liberecké radnici se znovu sešla pracovní skupina pro bydlení - bude zlepšovat systém podpory osob nacházejících se v bytové nouzi, zvyšovat šance na udržení bydlení nebo nastavení efektivnější spolupráce

Zlepšovat systém podpory osob nacházejících se v bytové nouzi, zvyšovat šance na udržení bydlení nebo nastavení efektivnější spolupráce se všemi aktéry, to jsou cíle městské Pracovní skupiny pro bydlení, která v tomto týdnu zasedala na liberecké radnici.

Skupina pro bydlení byla tentokrát složena ze zástupců odborů Magistrátu města Liberec, krajské pobočky Úřadu práce Liberec, neziskových organizací a sociálních služeb, Ministerstva práce a sociálních věcí a Potravinové a Nábytkové banky Liberec.

„Pracovní skupina se zaměřila zejména na výměnu informací o aktuálním dění v oblasti bydlení a připravovaných projektů realizovaných na území města Liberce. Další jednání je plánováno na podzim tohoto roku," říká náměstek primátora pro městské bydlení a místní Agendu 21 Jan Hruška, který se ujal úvodního slova. Hovořil o plánech města, například o projektu městských domovníků nebo sociálně-realitní činnosti.

Dále byly na programu prezentace jednotlivých aktérů. První zahrnovala výsledky projektu Centrum bydlení Liberec a Centrum bydlení Liberec II., prezentované vedoucím tohoto centra. Následovalo představení připravovaného projektu Garantované bydlení organizace Návrat, o.p.s. Třetí v pořadí byl představen systémový projekt Ministerstva práce a sociálních věcí Podpora sociálního bydlení a jeho systémové zavádění v ČR. V neposlední řadě došlo i na konzultaci pracovního návrhu připravovaného zákona o podpoře v bydlení.

Jednání proběhlo pod záštitou statutárního města Liberec ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. Pořadatelem bylo Centrum bydlení Liberec, Odboru sociální a bytové politiky libereckého magistrátu, které má tuto strategickou činnost jako povinnou aktivitu projektu.

Pracovní skupina pro bydlení je praktická, odborná a koordinační skupina, která se pravidelně schází za účelem nastavení systému snižování bytové nouze na území města Liberce. Setkání probíhají několikrát do roka na úrovni aktérů působících v oblasti bydlení. Aktéři si mimo jiné předávají informace o nových záměrech v oblasti bydlení a vzájemné příklady dobré praxe.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688