ceska-trebova.cz (Česká Třebová)
Z regionů  |  25.04.2023 16:39:41

Česká Třebová - Jednání s Českou poštou pokračují, ale záchrana pobočky Parník ve stávajícím režimu se nezdá pravděpodobná

00
Dnes vedení města Česká Třebová navštívil manažer interní sítě České pošty pan Pavel Smyček, kterého na schůzku pozval starosta města Zdeněk Řehák. Předmětem jednání bylo chystané zrušení poštovní pobočky na Parníku, které v rámci redukce počtu svých provozoven tento státní podnik plánuje od 1. července.

„Domnívám se, že k sérii jednání, která aktuálně probíhá, mělo být ze strany pošty přistoupeno před oznámením rušení vybraných poboček. Nyní máme na všechno o dost méně času, což je vzhledem k tomu, že zájmy samospráv a pošty se v tomto ohledu často liší, velice limitující,“ uvedl starosta Zdeněk Řehák po jednání s tím, že pozice vedení města, které se zrušením pobočky Parník nesouhlasí, zůstává neměnná.

Pavel Smyček při jednání zdůvodňoval mimo jiné rušení pobočky tím, že v České Třebové došlo za posledních několik let k poklesu klientských transakcí o 37 %. U poštovních transakcí pak toto číslo atakuje hranici 42 %.

„Je vidět, že na straně pošty není žádná vůle bavit se o zachování pobočky ve stávajícím režimu. Proto se snažíme alespoň získat záruku, že dojde k personálnímu posílení hlavní pošty u nádražní budovy. To nám dnes bylo přislíbeno s tím, že rozšíření provozní doby sice není možné, ale dojde k zajištění vyššího počtu otevřených přepážek,“ shrnul jeden ze závěrů jednání starosta Zdeněk Řehák, který zároveň nastínil i další možnosti, které se k alespoň částečnému zachování dostupnosti poštovních služeb nabízí.

„Vzhledem k tomu, že naše město je vlastníkem stávajícího objektu, ve kterém na Parníku Česká pošta sídlí, vážně uvažujeme o možností zapojení města do programu Pošta Partner +, který aktuálně prochází modifikací, aby byl cenově přístupnější pro obce. Pan Smyček mě ujistil, že až bude mít k dispozici konkrétní finanční nabídku, obrátí se v této věci na nás,“ uzavřel výčet výsledků jednání starosta Zdeněk Řehák.

Další schůzka se zástupci České pošty a dotčených měst, které iniciuje hejtman Martin Netolický, proběhne v úterý 9. května.

00 02
Zodpovídá: Jiří Holý
Vytvořeno / změněno: 25.4.2023 / 25.4.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688