muni.cz (Masarykova univerzita)
Studium  |  24.04.2023 12:41:30

Brno - Konference láká na osm přednášek z psychologie či ekonomie

Řečníci z oborů psychologie, ekonomie či práva vystoupí na třetím ročníku konference TEDxMasarykUniversity. Mezi jinými na akci vystoupí i několik osobností spojených s MU.

Na konferenci vystoupí stejně jako loni osm přednášejících.
Na konferenci vystoupí stejně jako loni osm přednášejících.
Foto: Veronika Valůchová

Jak se žije s psychickou nemocí, jak moc narušují mobily a chytré hodinky naše soukromí či co všechno dovede patolog zjistit z odebrané tkáně. Osm přednášek z oborů psychologie, astronomie, ekonomie nebo práva nabídne už tento čtvrtek konference s názvem TEDxMasarykUniversity. Akci hostí Univerzitní kino Scala.

Konference určená primárně pro studenty Masarykovy univerzity se koná letos potřetí. Akce spadá licenčně pod konference TED, kterých se všude po světě organizují už od roku 1984 stovky. Fenomén TED talk v sobě spojuje technologii, zábavu a design, přičemž právě z prvních písmen anglických ekvivalentů vznikl název celé akce. Řečníci vždy poutavou formou přibližují filozofické myšlenky nebo zajímavé osobní příběhy, popsala hlavní koordinátorka akce Lucie Bulíčková.

Právě licence takzvaných TED talků určují brněnským pořadatelům několik hlavních pravidel. Žádný řečník nesmí mluvit déle než osmnáct minut, přednášky musí být multioborové a nesmí v nich zaznít žádné vlastní agitky či propagace. Vystupující také nedostávají žádný honorář, nicméně nejpozději do měsíce od konání akce musí být záznamy všech přednášek zveřejněny na internetovém youtube kanálu. Tím je akce pro všechny přednášející prestižní, vyjmenovala Lucie Bulíčková.

Z osobností spjatých s MU na konferenci letos vystoupí například Josef Kraus z Katedry politologie FSS MU či právník Jakub Klodwig, který současně působí jako doktorand na Ústavu práva a technologií Právnické fakulty MU. Jeho přednáška nazvaná Kyber/soukromí v 21. století se zaměří na otázku, jak moc si pouštíme k tělu mobily či chytré hodinky, a jaká rizika z toho vyplývají. Přednáška mladé absolventky Ekonomicko-správní fakulty MU Anny Píchové se bude zabývat investováním a magií akciového trhu. O životě s psychickou nemocí promluví prostřednictvím vlastního osobního příběhu Jana Vítová. Patolog Dominik Hraboš z Ústavu klinické a molekulární patologie Fakultní nemocnice Olomouc zase přiblíží, co všechno lze vyšetřit z kousku odebrané tkáně, nastínila témata jednotlivých přednášek Lucie Bulíčková. Dodala, že dalšími vystupujícími budou Barbora Šouláková z Národního ústavu duševního zdraví nebo kapitán Aleš Svoboda, stíhací pilot a člen záložního týmu astronautů ESA.

Nad letošním ročníkem TEDxMasarykUniversity převzal záštitu rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš. Začátek akce je v Univerzitním kině Scala v 17 hodin. Program moderovaný studenty a mladými absolventy rozdělili pořadatelé do tří samostatných bloků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688