skoda-auto.cz (Škoda auto)
Ze světa  |  23.04.2023 09:18:05

Premiér Petr Fiala navštívil chystaný závod na výrobu vozů Škoda ve Vietnamu

„Spolupráce s místním partnerem ve Vietnamu představuje významný milník ve strategii internacionalizace Škoda Auto: Vstup do Vietnamu navíc otevírá cestu k přístupu na další trhy v regionu ASEAN. Abychom mohli co nejrychleji využít tamní obrovský prodejní potenciál, začali jsme již intenzivně pracovat na rozvoji prodejní sítě: V současné době zakládáme první partnerské prodejny, začínáme v Hanoji, následuje Da Nang a Ho Či Minovo Město a již v červnu sem začneme dovážet první vozy z Evropy.“


Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast Prodeje a marketingu

Vietnam jako vstupní brána do regionu ASEAN
Výstavba výrobního závodu, do kterého investuje a vlastní jej společnost TC Motor ve vietnamské provincii Qu?ng Ninh, je pro automobilku Škoda významný krok v její strategii zaměřené na hledání nových zahraničních trhů. Vietnam představuje pro českou společnost strategickou bránu do dynamicky se rozvíjející jihovýchodní Asie i širšího indicko-pacifického regionu. Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) je v současnosti nejrychleji rostoucí oblastí na světě a některé místní ekonomiky dosahují nárůstu až 8 procent ročně. Tomu odpovídá i předpokládaný objem prodeje nových automobilů: v roce 2030 by měl dosáhnout více než 4,5 milionu vozů.

Návštěva českého premiéra Petra Fialy je jasným signálem, že plány české automobilky mají podporu na nejvyšší vládní úrovni, o čemž předseda vlády během své návštěvy ujistil zástupce společnosti. Příležitosti informovat významného hosta o budoucích plánech vietnamsko-české spolupráce využili i nejvyšší vládní představitelé a zástupci vietnamské partnerské společnosti TC Motor.

Vstup na trh ve Vietnamu umožňuje společnosti Škoda Auto využít synergie, které nabízí geografická blízkost Indie. V nově budovaném závodě v provincii Qu?ng Ninh bude již v roce 2024 spuštěna montáž modelů Slavia a Kushaq z kompletně rozložených sad (CKD – Completely Knocked Down), dodávaných z výrobního závodu značky Škoda v Indii.

Prodejní aktivity by měly být zahájeny již během několika měsíců. Místní partnerská společnost TC Motor spustí prodej vozů Škoda evropského původu letos v létě a první prodejci začnou působit v metropolitní oblasti Hanoje, Ho Či Minova Města a v jednom z největších vietnamských měst Danangu. Ve středně – až dlouhodobém plánu je rozšíření počtu prodejních míst na více než 50, a to i kvůli slibnému prodejnímu potenciálu: značka počítá ve střednědobém horizontu s ročním odbytem 30 000 vozů a po roce 2030 mají dodávky vzrůst dokonce na více než 40 000 automobilů.

Česká automobilka zahájí působení nejprve dovozem evropských modelů Kodiaq a Karoq (letos) a následně nabídku doplní Superb a Octavia (v roce 2024). V budoucnosti portfolio rozšíří také plně elektrický vůz Enyaq iV. Všechny vozy z evropských výrobních závodů budou dováženy jako kompletně smontované.

Aktuálně jsou již také vietnamským zákazníkům k dispozici Škoda webové stránky, které jsou přizpůsobené jejich potřebám a místnímu trhu. Přehledný web designovaný podle nové firemní identity (CI) informuje například o chystaných novinkách, produktech nebo plánovaných akcích pro zákazníky.

Škoda přebírá strategické řízení velkoobjemových značek koncernu Volkswagen v regionu
Škoda Auto již řídí koncernové aktivity v Indii v rámci projektu India 2.0. Tato odpovědnost se nyní se vstupem na vietnamský trh výrazně zvýší. Česká automobilka dostala za úkol strategicky řídit velkoobjemové značky koncernu Volkswagen v regionu ASEAN a rozvíjet regionální strategii pro tyto důležité rostoucí trhy. Cílem je, aby se zde Škoda etablovala jako silná značka a dlouhodobě si zajistila ziskovost i růst v objemovém segmentu trhu. Škoda Auto je v rámci koncernu Volkswagen také zodpovědná za globální vývoj stávající platformy MQB A0, a proto Vietnam i region ASEAN představují významnou zákaznickou základnu pro automobily Škoda na tomto technickém základě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Út   9:36  China's fixed-asset investment up 4.5% in Q1 China state infooffice (scio.gov.cn)
Út   8:23  Geopolitika opět v centru pozornosti ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   3:46  There is an Enhanced Risk (Level 3 of 5) for severe thunderstorms Tuesday with... US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688