mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  21.04.2023 08:42:00

Indii navštívila mise českých společností vyrábějících důlní a těžební technologie

Ve dnech 17. - 20. dubna 2023 se v Dillí uskutečnila řada jednání a prezentací české delegace vedené velvyslankyní Eliškou Žigovou a složené ze zástupců Asociace Česká dobývací technika (CDT), Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a společností Enelex, Ferrit, DSP Přerov a Inco Engineering. Podnikatelská mise byla realizována pod hlavičkou českého velvyslanectví v Dillí ve spolupráci s MPO a CDT formou projektu ekonomické diplomacie (PROPED). Kromě jednání s náměstkem ministra dolů a řady indických státních důlních korporací, jako je např. National Aluminum Company Limited (NALCO) či Hindustan Zinc, se uskutečnilo i jednání s náměstkem ředitele státní energetické společnosti National Thermal Power Corporation (NTPC), či podnikatelský seminář s českými firmami. Zástupcům CDT i firem mise umožnila kromě navázání kontaktů s převážně státním důlním sektorem projednat i konkrétní možnosti a projekty spolupráce a pozvat indické partnery na návštěvu do ČR.

Indický důlní a těžební sektor, včetně těžby uhlí, je díky neustále narůstající spotřebě těchto komodit v Indii na vzestupu, čemuž odpovídá i zvyšující se poptávka po moderních, spolehlivých a bezpečných technologiích těžby a efektivní přepravy a zpracování těchto nerostných surovin. České firmy sdružené ve spolku Česká dobývací technika (CDT) na indickém trhu rozhodně mají co nabídnout, ať už se jedná o stroje pro zpracování nerostných surovin, systémy pro automatizované třídění a sledování kvality uhlí, závěsné dopravní systémů pro podzemní doly či zařízení pro vertikální a úklonnou dopravu v hlubinných a povrchových dolech. České technologie mají potenciál zvýšit efektivitu těžebních operací, zvýšit bezpečí důlních pracovníků, snížit energetickou náročnost a environmentální zátěž, a celkově indický důlní sektor modernizovat.

Českým společnostem se i díky enormní velikosti indického trhu v jihoasijské zemi nabízejí velmi zajímavé obchodní příležitosti. Smyslem mise bylo právě tyto příležitosti českým firmám přiblížit a přispět k získání významných projektů a zakázek v tomto rozvíjejícím se sektoru. Díky velkému zájmu indických partnerů o vyspělé a inovativní české technologie a systémy mají české firmy v Indii dveře otevřené, nicméně cesta k úspěšnému dokončení obchodních jednání a realizaci zakázek je i díky velkým kulturním odlišnostem indického prostředí většinou zdlouhavá. Proto Zastupitelský úřad ČR v Dillí považuje asistenci českým společnostem při navazování kontaktů, jednáních a prezentacích - například formou projektů ekonomické diplomacie - za jeden ze svých prioritních úkolů.

Jakub Jaroš, ekonomický diplomat, Zastupitelský úřad ČR v Dillí

Galerie


Mise CDT do Indie


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688