trinecko.cz (Třinec)
Z regionů  |  20.04.2023 07:40:23

Jednání o pobočkách pošty na radnici v Třinci pokračují - vedení města nesouhlasí s návrhem na rušení poboček

Jednání o nalezení shody a kompromisu proběhlo v úterý 18. dubna 2023 mezi primátorkou města Věrou Palkovskou a nejvyšším představitelem České pošty Miroslavem Štěpánem.
Pobočka Tesco

Tomu předcházely dvě schůzky s krajským ředitelem pošty. Primátorka na jednání argumentovala, proč vedení města nesouhlasí s návrhem na rušení poboček v Třinci. Schůzky budou pokračovat tak, aby rozhodnutí bylo smysluplné pro společnost Česká pošta, samosprávu a občany města.
„Rozumím snahám současné vlády o transformaci, resp. o snížení nákladů na provoz pošt, které jsou dlouhodobě ztrátové. Občany trápí zejména zrušení pobočky na Frýdecké v obchodním domu Tesco a vedení města s tím nesouhlasí. Jde o velmi využívanou poštu s dobrou dostupností, parkováním, vhodnou otevírací dobou - od 9 do 20 hodin každý den v týdnu. Pošta je bezbariérová. Rozhodnutí zrušit tuto poštu považujeme za velice nešťastné i s ohledem na to, že u pošty je autobusová zastávka a občané z příměstských částí Třince dopravu autobusy využívají,“ vysvětlila postoj vedení města Věra Palkovská.
Na její slova navázal Miroslav Štěpán, který uvedl, že pobočka v Tesco není pro potřeby pošty zcela ideální. „Potřebovali bychom tam větší prostory. Do doby, než najdeme optimální náhradu za pobočky na ulicích Poštovní a Frýdecká zachováme jejich provoz. Budeme potřebovat spolupráci města při vyjednávání o úpravu nájemních podmínek v Tesco. Chceme jednat i o nájemních podmínkách pobočky na T.G.M.,“ uvedl generální ředitel České pošty a doplnil, že cílem společnosti je dlouhodobě udržitelný koncept poštovní infrastruktury ve městě Třinci, kde bude hrát roli ekonomika a klientské požadavky.
Primátorka zdůraznila, že pobočka na ulici Poštovní je pro starší lidi a občany s tělesným handicapem prakticky nedostupná. Problematické je v této lokalitě i parkování.
„Naše priority jsou jasné. Bezbariérovost, možnost parkování a vhodná provozní doba. Pokud vznikne nová pošta v Třinci, která nahradí pošty na Poštovní a v Tesco, tak by se měla nacházet v lokalitě, která je dostupná i pro občany příměstských částí, čili v dosahu autobusové dopravy. Mělo by tedy jít o adekvátní náhradu,“ uvedla Věra Palkovská.
„Chceme mít v Třinci moderní pobočku nové generace, která zajistí poštovní služby a služby našich partnerů ČSOB, ČSOB pojišťovny a ČEZ Prodej. Potřebujeme prostory takové velikosti, abychom mohli koncentrovat celé portfolio našich služeb,“ dodal Miroslav Štěpán.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688