Primulus Group (Primulus Group)
Zdraví  |  19.04.2023 16:17:12

Jednoduché způsoby, jak bojovat se sezónními alergiemi

Jarní sezónní alergie jsou pro mnohé za dveřmi, ale ne každý je na ně připravený. Projevují se bolestmi hlavy, rýmou, ucpanými uši, pálením očí nebo bolestmi krku. Největší spouštěč jarních alergií je pyl ze stromů a květin, který se dostane do vzduchu a dráždí imunitu. Také může člověk být náchylný na venkovní plíseň, která je v zimě neaktivní, ale při teplejším počasí se znovu začnou rozrůstat. Pokud trpíte sezónními alergiemi, tak určitě kontaktujte doktora, který vám doporučí to nejlepší pro vás. Jsou ale i přírodní možnosti, jak si pomůžete a ulehčíte v trápení.

Probiotika

Tyto prospěšné bakterie se starají o zdraví vaší střevní mikroflóry, a ta je základ všeho. Probiotika mají důležitou roli v posílení těla, imunity a mohou snížit alergenní symptomy. Není třeba kupovat pouze ty z lékáren, mnoho zdravých bakterií najdete i v přírodních zdrojích. Důležité u probiotik je, aby všechny bakterie byly živé. To znamená, že po celou dobu by měly být chlazené a neměly by přijít do styku s vysokou teplotou, která bakterie ničí. Nejlepší zdroje prospěšných bakterií jsou fermentované a organické potraviny. Tyto jsou bohaté na přírodně se vyskytující probiotika a zdravé bakterie. Vyskytují se například v kysaném zelí, jogurtech, kefíru, fermentovaných sýrech a kombuche,” doporučuje David Buchta, propagátor zdravého životního stylu a zakladatel firmy Primulus,.

Med

O medu se teoretizuje, jestli nepomáhá se sezonními alergiemi díky seznámením vašeho těla s minimem pylu z květin. K tomu je potřeba odebírat med od místních včelařů, který není nijak tepelně zpracovaný. Tato teorie má však své mezery, včely opylují květy, a ne každý typ pylu se do medu dostane. Ať už je pravdivá nebo ne, surový med má mnoho pozitivních účinků. Přispívá k hormonální rovnováze, je zdrojem vitamínů a minerálů a zároveň se nesmí opomenout jeho chuť. „Raw med obsahuje neuvěřitelné množství antioxidantů, které pomáhají zabránit tvorbě radikálů. Radikály způsobují stárnutí a vedou k rakovině. Dokáže posílit imunitní systém a chránit vás před častým nachlazením. Med je navíc zdrojem vitamínů B1, B2, B3, B6 a minerálů jako měď, vápník, zinek, železo, hořčík a draslík,” dodává David Buchta, propagátor zdravého životního stylu a zakladatel firmy Primulus.

Esenciální oleje

Aromaterapie je také jeden způsob, jak alternativně léčit sezónní alergie. Oleje jako například mátový, eukalyptový nebo levandulový můžete využít při koupeli i nastříkat do vzduchu. Esenciální oleje mohou potencionálně léčit infekce a pomáhají usnout. To je při ucpaném nosu a bolesti hlavy důležité. Nesmí se také vynechat jejich příjemná vůně, která vám může snížit stres a zlepšit náladu.

Vitamín C

Antihistaminika, obsažené ve vitamínu C snižují histamin a tím zastavují alergické reakce. Histamin je chemikálie, kterou tělo vypouští, aby vás varovalo, když narazíte na spouštěč alergie. Kvůli němu se projevují symptomy jako rýma nebo slzící oči. Pro posílení imunity svůj jídelníček vyplňte čerstvým ovocem a zeleninou a obecně zdravou stravou. „Vitamín C přispívá k normální psychické činnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Dále přispívá k energetickému metabolismu, udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu i po něm a normálnímu energetickému metabolismu,” sděluje David Buchta, propagátor zdravého životního stylu a zakladatel firmy Primulus. Tento vitamín bude při sezónních alergiích váš nejlepší přítel.

Hydratace

Pít tekutiny, a hlavně vodu je při alergiích nesmírně důležité. Nejenže vás voda pročišťuje, ale dehydratované tělo produkuje více histaminu než hydratované. Průtok tekutin zjednodušuje ucpanost nosu, protože se více ředí hleny a lépe se vysmrkáte. Tělo rychleji vyplavuje a zbavuje se toxinů, které při alergiích dráždí váš systém.

Sprcha a výplach nosu

I přes to, že se v tomto období zdá nejlehčí zůstat v bezpečí domova, se zavřenými okny, ven chodit musíte. Pyl se roznáší i větrem, který se vám dostane na kůži, oblečení a boty. Proto je důležité jako první po příchodu domu, nošené oblečení vyprat a dát si sprchu. Boty je také důležité ihned zout, ať se vám doma neroznese pyl. Určitě se vám může hodit vyzkoušet nosní výplach, který vám uleví od neustálého ucpání. Propláchnutím se zbavíte bakterií a přebytečných hlenů. Smíchejte 3 lžíce soli a lžíci jedlé sody, poté jednu lžíci této směsi dejte do hrnku vody a zamíchejte. Poté proplachujte a nezapomínejte dýchat pusou. 

Primulus Group s.r.o.

Společnost Primulus se zaměřuje na výrobu vlastních kvalitních doplňků stravy pro ženy a muže. V současné době rozšířila své portfolio i na kosmetiku. Díky tomu, že výroba a vývoj probíhá pod jednou střechou, vyrábí produkty přesně podle svých představ a odlišuje se tak od konkurence. Od začátku projektu v květnu 2015 prodala přes 100 000 kusů doplňků stravy.

Díky tomu, že se zaměřuje na ruční výrobu v malých šaržích, nabízí zajímavé možnosti i malým firmám nebo jednotlivcům, kteří by rádi uvedli vlastní kosmetické produkty na trh.

Více informaci na: www.primulus.cz, www.feminus.cz nebo www.kloubus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688