Stabla (Stabla)
Zdraví  |  19.04.2023 16:03:02

Pozitivní vliv konopné vlákniny na lidský organismus (19.4.2023)

Prebiotická konopná vláknina patří mezi klíčové funkční potraviny, které mají podstatný vliv na lidský organismus. Již od pravěkých dob byla potrava rostlinného původu, obsahující vysoké množství prebiotické vlákniny, součástí jídelníčku našich předků. Během uplynulých let však došlo k zásadním změnám složení a kvality potravy, což má negativní dopad na zdraví populace. Proto je důležité jíst prebiotické vlákniny, jako je konopná vláknina, aby se zajistilo správné fungování trávicího traktu a celkového zdraví organismu.


Zdravá střeva vedou k posílené imunitě

Jedná se o nestravitelnou složku potravy, která podporuje růst a aktivitu zdraví prospěšných bakterií střevní mikroflóry a tlumí činnost potenciálně nebezpečných bakterií. Vyvážená střevní mikroflóra hraje hlavní roli v dobře fungujícím imunitním systému. Důležitou funkcí prebiotické konopné vlákniny je také regulace střevního pH. Díky tomu se zvyšuje rozpustnost minerálů, jako je vápník a hořčík. Vláknina také přispívá k pocitu sytosti a může pomoci s regulací hmotnosti.

Kdy je vhodné užívat prebiotickou vlákninu?

  • prebiotická vláknina urychluje obnovu přirozené mikroflóry tlustého střeva
  • špatné trávení, zácpa: dochází k snadnějšímu vyprazdňování
  • oslabená imunita: zvyšuje se odolnost vůči běžným infekcím
  • osteoporóza: zlepšením biodostupnosti vápníku a hořčíku, prebiotická vláknina zvyšuje mineralizaci kostí a kostní denzitu
  • obezita: pozitivní vliv na snižování nadváhy
  • riziko kardiovaskulárních onemocnění (vysoký tlak), aterosklerózy: snižuje riziko vzniku těchto onemocnění
  • zánětlivá střevní onemocnění (Crohnova choroba, ulcerativní kolitida): snižuje klinické symptomy, zánětlivé parametry i produkci prozánětlivých molekul, naopak zvyšuje sekreci protizánětlivých látek
  • riziko rakoviny tlustého střeva: pomáhá předcházet tomuto onemocnění
  • zlepšuje hladinu cukru a glykovaného hemoglobinu u cukrovky

Konopná vláknina je metabolizována mikroby v gastrointestinálním traktu a produkuje mastné kyseliny s krátkým řetězcem, včetně acetátu, propionátu a butyrátu. „Konzumace vlákniny a prebiotik může vést ke zlepšení zdraví a prevenci nebo léčbě onemocnění. Konopná vláknina a prebiotika mají také příznivé účinky na snižování hladiny cholesterolu v krvi, což je rizikový faktor pro rozvoj kardiovaskulárních onemocnění,” sděluje MUDr. Rodion Schwarz, vedoucí lékař ze SCHWARZ CLINIC.

Přírodní léčivo

Zájem o snižování hladiny cholesterolu v krvi roste, protože vyšší hladina cholesterolu je spojována s vyšším rizikem kardiovaskulárních onemocnění (vysoký tlak). Léky na hypercholesterolemii mohou mít nežádoucí vedlejší účinky, takže se zkoumají i nefarmakologické přístupy. Vláknina a prebiotika mají příznivé účinky na mikrobiom a mohou pomoci snížit hladinu cholesterolu. 

Prebiotika jsou důležité i pro vaše mazlíčky

V prosinci 2016 se konalo setkání Mezinárodní vědecké asociace pro probiotika a prebiotika, kde odborníci z oblasti mikrobiologie, výživy a klinického výzkumu přezkoumali definici prebiotik. Prebiotikum je nyní definováno jako substrát, který hostitelské mikroorganismy selektivně využívají a přináší zdravotní prospěch. Pro prebiotikum je také důležité, aby byly prokázány jeho příznivé účinky na zdraví. Konopná vláknina je bez diskuze prebiotikum, které splňuje tyto kritéria. Nová definice se také týká prebiotik určených k použití u zvířat, kde jsou stejně důležité jako u lidí. Proto je naše konopná vláknina vhodná i pro vaše čtyřnohé mazlíčky,” doplňuje Jiří Stabla, zakladatel značky Stabla.

Stabla

Jiří Stabla je známý konopný aktivista. Rostlině konopí se začal věnovat už ve svých čtrnácti letech. Mnoho z nás si ho pamatuje z dob, kdy po celé zemi zakládal konopné lékárny a své úspěchy sbíral také ve světě. Od roku 2009 je předním propagátorem a výrobcem konopných produktů. Učil se léčit konopím v Izraeli a na mnoha místech planety nashromáždil cenné rady. Pod svou značkou Stabla představuje (full spectrum) konopný olej, který obsahuje do jednoho procenta THC.

Potenciál svých produktů konzultuje s významnými vědeckými pracovníky a zákazníky. Produkty, které nesou jméno Stabla, vyvíjí se svým společníkem, MUDr. Rodionem Schwarzem.

Více se dozvíte na: www.stabla.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688