Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
18.04.2023 18:48:51

Počasí: Na víkend teploty vyskočí. Bude až 20 °C

Do střední Evropy míří výrazné oteplení. Nabízí se příjemná otázka, tak konečně teplo? No, teplo sice ano, ale jen na pár dní. Hned v pondělí se začne počasí zase kazit, a pak to vypadá na velmi studené proudění. Situaci upřesníme. Užívejte následující dny, které se budou postupně vylepšovat a o víkendu bude opravdu krásně. Nejvyšší teploty v nížinách dosáhnou až 20 °C. Hlavně v pátek a sobotu bude i slunečno. Zvleněná studená fronta pak přinese srážky od pondělí. Na hory se zřejmě vrátí v novém týdnu sníh. 

Předpověď počasí na další dny 

Ve středu bude oblačno až zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky, v Čechách nad 700 m n. m. srážky sněhové. Teploty 7 až 11 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle, na západě místy déšť, přeháňky, nad 600 m n. m. i sníh. Teploty 12 až 16 °C, na západě jen kolem 9 °C. 

V pátek bude jasno až polojasno, odpoledne ojediněle přeháňky. Teploty 15 až 19 °C.

Od soboty bude zpočátku až do průběhu neděle skoro jasno, polojasno, maximálně oblačno. Ve druhé polovině neděle se začne od západu zatahovat. Počasí se potom od pondělí zkazí a přijdou srážky, ojediněle i vydatné. Teploty 16 až 21 °C, postupně 12 až 16 °C a ještě později jen 8 až 12 °C.

Ivo Svoboda

Vystudoval fyzickou geografii na Masarykově univerzitě se zaměřením na hydrologii a meteorologii. Počasí bylo jeho koníčkem už od dětství. Daří se mu skloubit odborné znalosti s publikační praxí (počasí, sportovní zpravodajství, životní prostředí, cestovní ruch).

Svůj profesní život Ivo Svoboda věnuje online marketingu (vedoucí projektů, SEO, content apod.), takže do článků vkládá i další přidanou hodnotu v podobě klíčových slov, logické struktury a bezchybné češtiny. Miluje přírodu, turistiku, zvířata a přirozenou dávku inteligence.

A rád sleduje v terénu extrémní projevy počasí, před kterými by drtivá většina z nás radši utekla.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty