Plzeňský kraj (plzensky-kraj.cz)
Z regionů  |  17.04.2023 14:52:00

Půlmaraton Plzeňského kraje se blíží!

Půlmaraton Plzeňského kraje se blíží!

obrazek
17. dubna 2023 14:52, aktualizováno 15:01, Bc. Patrik Pátek

Již 8. ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje odstartuje v sobotu 22. dubna 2023! Nedílnou součástí oblíbeného sportovního závodu jsou i další doprovodné běhy – OMEXOM krajská desítka, krajská pětka, týmové běhy a dětské závody. Zázemí bude tradičně v areálu Škodaland v Plzni.

Půlmaratonci poběží ověřenou a certifikovanou trať s náročným stoupáním hned v úvodu. Závod vede přes Litice, Šlovice, Dobřany a Lhotu zpět k vodní nádrži České údolí. V nabídce je také OMEXOM krajská desítka nebo krajská pětka, týmový běh a dětské běhy. Každý běžec v cíli dostane za svůj výkon originální pamětní kovovou medaili.

Ve Škodalandu bude připraven bohatý doprovodný program. Kromě vystoupení oblíbené kapely POPs tu bude připravena například horolezecká stěna, bungee running – bungee basketball či rodeo býk. K dispozici bude mobilní fyzioterapie, fotostěna, sportovní doplňky a poradenství. Chybět nebude prezentace složek IZS, malování na obličej, občerstvení a mnoho dalšího.

Zajímavé oživení pro všechny účastníky půlmaratonského závodu bude čekat tradičně i ve městě Dobřany, přes které závod vede a navíc se zde láme do své druhé poloviny. Dobřany při každém ročníku půlmaratonem žijí a připraví vždy nějaké velké překvapení, které závodníkům zpříjemní běh a dodá sil a energii do další části závodu. Skvělou sportovní atmosféru v Dobřanech zpříjemní vystoupení kapely Semtex.

„Plzeňský kraj podpoří i tentokrát nákupem vody pro běžce ve výši 23 328 korun charitativní kampaň Diakonie Západ „Voda pomáhá“ a přispěje tak na zajištění dopravy pro klienty denních stacionářů pro osoby s postižením v Plzni (Stacionář Človíček) a na jižním Plzeňsku (Stacionář Plamínek v Merklíně a Stacionář Korálek v Soběkurech),“ připomněl hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Návštěvníci a běžci mohou také sami podpořit charitativní projekt koupí vody přímo ve stánku Diakonie Západ.

Součástí půlmaratonu bude rovněž nezisková organizace „Cesta za snem“. Návštěvníci akce tak budou mít jedinečnou příležitost si na speciálních trenažerech vyzkoušet, jak sportují hendikepovaní lidé. Cílem této jedinečné akce je propojení zdravých a hendikepovaných sportovců.

DOPRAVNÍ OMEZENÍ
V době konání půlmaratonu bude od 9:50 do 13:00 hodin omezen provoz na trase závodu Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Pořadatelská služba však může povolit kolmé přejezdy vozovky. Zároveň dojde k omezení spojů MHD linek č. 21 a 26 a linky veřejné dopravyARRIVA č. 450561 spojů 103 a 104. Děkujeme za pochopení.

Běžci mohou využít parkoviště v zahradě areálu Škodaland, pro návštěvníky bude přístupné parkoviště u Západočeské univerzity v Univerzitní ulici se zajištěnou kyvadlovou dopravou k areálu Škodaland a zpět v třicetiminutových intervalech.

Veškeré informace pak najedete na webu závodu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688