mmr.cz (MMR)
Z regionů  |  14.04.2023 14:43:51

Ministr Bartoš zahájil jednání s územními partnery na 21. Národní stálé konferenci v Plzni

Podpora regionálního rozvoje ať už prostřednictvím politiky soudržnosti nebo Národního plánu obnovynad těmito otázkami diskutovali zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, dalších resortů a územních partnerů. Tradiční zasedání se uskutečnilo ve dnech 13. – 14. dubna 2023 v západočeské metropoli.

Národní stálá konference si během své osmileté existence získala uznání jako platforma, na které spolu odborníci mluví o hlavních tématech regionální politiky. Tato instituce slouží nejen k přenosu informací od státu směrem k územním partnerům, ale také od územních partnerů ke státu. Jsme připraveni naslouchat požadavkům z území a co nejlépe zacílit podporu na řešení problémů, kterým kraje a obce čelí,“ zdůraznil místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

MMR prostřednictvím Národní stálé konference dlouhodobě usiluje o důsledné uplatňování principu územní dimenze. Jde o zacílení podpory podle specifik různých typů území a zohlednění jejich odlišných výchozích podmínek. To se už dnes do jisté míry daří také díky využití příslušných integrovaných nástrojů (Integrované územní investice a Komunitně vedený místní rozvoj) nebo Regionálních akčních plánů.

Snahou MMR je co nejlepší územní a tematické zacílení podpory – jak z evropských, tak z národních zdrojů, která má být v souladu s potřebami různých typů regionů, jako jsou například hospodářsky a sociálně ohrožená území, strukturálně postižené regiony nebo metropolitní oblasti, aglomerace a regionální centra podle Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+. Klíčové pro rozvoj různých typů území je také fungování místní samosprávy a vzájemná důvěra a komunikace lídrů a institucí.

Všechny informace o evropských fondech, důležitém zdroji investic pro regionální rozvoj České republiky, komunikuje MMR na webu dotaceEU.cz. Jeho součástí je i vyhledávač dotačních příležitostí z fondů EU, kde mohou zájemci nalézt přehled plánovaných i vyhlášených výzev podle typu žadatele, kraje i zaměření výzvy ze všech devíti programů politiky soudržnosti. Nově jsou ve vyhledávači zveřejňovány také výzvy z dalších evropských fondů – kromě unijních programů se jedná o Modernizační fond a Národní plán obnovy.

Ministr Bartoš zahájil jednání s územními partnery na 21. Národní stálé konferenci v Plzni
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688