pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  06.04.2023 14:44:02

Nejlepší web v Pardubickém kraji pro rok 2023 má Chrudim

Nejlepší web v Pardubickém kraji pro rok 2023Chrudim

(6.4.2023)

I v letošním roce organizátoři vyhlásili další ročník soutěže Zlatý erb. V ní odborné poroty z celé ČR hledají nejlepší webové stránky měst a obcí, které jsou hodnoceny podle řady kritérií. V 25. ročníku se mezi sebou utkaly pouze obce s rozšířenou působností (ORP) a ze srovnání všech těchto 15 měst v Pardubickém kraji se na první příčce umístila Chrudim s webem www.chrudim.eu. Ta bude náš region reprezentovat v celostátním kole.

Slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola se uskutečnilo ve čtvrtek 6. dubna v prostorách Krajského úřadu Pardubického kraje v Pardubicích, který soutěž organizoval a administroval. Kromě vítězů z Chrudimi se slavnostní akce zúčastnili zástupci České Třebové a Svitav, tato města sdílí kvůli stejnému bodovému zisku druhé místo, i domácí Pardubice, které se umístily na třetí příčce.

Moc gratuluji vítězům z Chrudimi, úspěšným soutěžícím z České Třebové, Svitav a Pardubic, ale i dalším městům. Rozdíl mezi prvním a pátým ORP byl 0,13 bodu, v top 3 byly rozdíly v setinách, takže to bylo skutečně těsné. Města v našem regionu ukázala, že dbají na digitální komunikaci s občany, že se snaží své weby vylepšovat, průběžně aktualizovat, reagují na požadavky návštěvníků a moderní trendy. Truchlit nemusí ani města, která se letos neumístila na předních příčkách, protože všichni účastníci obdrží od porotců zpětnou vazbu, s níž mohou do budoucna pracovat, pokud budou chtít. Chrudimi přeji hodně štěstí do celostátního kola, kde určitě budou důstojnými reprezentanty Pardubického kraje a úspěch v tomto kole rozhodně nemusí být jejich posledním,“ uvedl Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje pro informatiku a e-Government.

První místo nás velice potěšilo, pro občany se snažíme dělat maximum a úspěch v letošním ročníku Zlatého erbu je pro nás závazkem pro další práci. Zhruba za měsíc budeme spouštět nové stránky, ve kterých se snažíme použít to dobré a kvalitní ze stávajícího webu,“ uvedl tiskový mluvčí Chrudimi Aleš Prokopec, který na slavnostním vyhlášení převzal ceny pro první místo. Výsledky celostátního kola by měly být známy v polovině května.

Letošní ročník byl plný změn

Letošní 25. ročník Zlatého erbu se pořadatelé pokusili na základě zpětné vazby od soutěžících i hodnotitelů z uplynulých let výrazně modernizovat. V roce 2023 je soutěž věnována pouze obcím ORP, které se nemusely přihlašovat, jednotnou metodikou byly posouzeny všechny bez výjimky v celé České republice.

Při hodnocení odborná komise složená ze zástupců IT odborníků, zaměstnanců Krajského úřadu Pardubického kraje a Univerzity Pardubice brala zřetel zejména na to, jak weby slouží návštěvníkům. Dále se hodnotila kvalita elektronických služeb včetně využití e-identity občana, responzivní design, optimalizace webu a také povinně zveřejněné informace dle vyhlášky.

Cílem Zlatého erbu je i nadále především podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy a samosprávy a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích ČR.

Výsledky Zlatého erbu 2023 za Pardubický kraj

1. Chrudim (4,13 bodu)

2. Česká Třebová a Svitavy (4,11 bodu)

3. Pardubice (4,05 bodu)

4. Litomyšl (4,02 bodu)

5. Žamberk (4 body)

6. Lanškroun (3,95 bodu)

7. Moravská Třebová (3,93 bodu)

8. Holice (3,86 bodu)

9. Přelouč (3,79 bodu)

10. Polička (3,67 bodu)

11. Ústí nad Orlicí (3,3 bodu)

12. Hlinsko (3,27 bodu)

13. Králíky (2,93 bodu)

14. Vysoké Mýto (2,88 bodu)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688