OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  04.04.2023 12:00:00

Slavia má nové autopojištění s rozšířenou asistencí. Míří už i na dražší auta

Slavia má nové autopojištění s rozšířenou asistencí. Míří už i na dražší auta

Velké změny v autopojištění přichystala od jara Slavia pojišťovna. Týkají se jak povinného ručení, tak i havarijního pojištění a charakterizují je vyšší limity plnění, krytí většího množství rizik a velkorysejší asistence. Nabídka vychází z pěti základních balíčků, které si majitelé vozidel mohou doplnit podle vlastního uvážení o další připojištění. Ve Slavii si tak konečnou variantu autopojištění motoristé sestaví podle toho, čeho se obávají, jak často a kde jezdí nebo parkují. Kromě tradičních klientů pojišťovna svůj produkt zacílila i na majitele dražších vozů.

„Nejde jenom o finanční náhradu po nehodě nebo krádeži, ale také o služby, které motoristům zajistí rychlou pomoc,“ vysvětluje ředitel tvorby a správy produktu Slavia pojišťovny Jiří Běťák. V praxi to znamená, že i k té nejjednodušší verzi povinného ručení si lze sjednat třeba VIP asistenční služby. „Nové asistence budou automaticky platit i pro řidiče, kteří si smlouvy uzavřeli před letošním jarem,“ upozorňuje Běťák.

Širší limity plnění u povinného ručení jsou nyní rozevřeny od 50 do 200 milionů korun při škodách na majetku i na zdraví. Všechna doplňková připojištění mají evropskou územní platnost a zahrnují rizika od vandalismu přes zavazadla až po oblíbené pojištění všech skel včetně těch u zpětných zrcátek. Současně Slavia rozšířila škálu pojistných událostí se zvířaty, které teď kryjí nejenom nabourání při jízdě, ale také škody při parkování, kdy třeba kuny s oblibou poškodí kabely v motorovém prostoru.

Další novinka souvisí se zrušením procentuální spoluúčasti. Klienti se pojišťují především proti velkým škodám, nikoliv kvůli drobným šrámům. „Proč by je tedy měla pojišťovna „trestat“ u vysokých škod odečtením vyšší procentuální spoluúčasti?“ říká Běťák. Ve Slavii si proto dnes jednoduše motorista zvolí fixní spoluúčast od 5000 do 15 000 korun. A bude-li jeho škoda statisícová nebo milionová, žádný jiný výpočet už mu výplatu peněz u této pojišťovny snižovat nebude.

Vzhledem k tomu, že průměrné stáří vozového parku je v České republice téměř 16 let, není bez zajímavosti, že Slavia pojistí i patnáctiletá auta. Většina hráčů na trhu má pouze dvanáctiletou hranici.

Nové autopojištění však ocení i majitelé dražších automobilů, jejichž ceny začínají šestimístnými ciframi na sazebníku. „Mýtus o tom, že jsme pojišťovnou pro starší vozy české výroby už neplatí,“ zdůrazňuje ředitel tvorby a správy produktu Slavia pojišťovny Jiří Běťák. „Vzhledem k nové segmentaci a cenotvorbě vychází naše pojištění motorových vozidel v rámci porovnání hodnoty a ceny velmi zajímavě i pro majitele dražších německých značek,“ dodává Běťák. Cílem novinek je rovněž rozšíření o produkty a služby, které uspokojí i nejnáročnější klientelu.

V porovnání s tržním průměrem rostla v roce 2022 Slavia v autopojištění více než dvojnásobně a díky těmto novinkám chce tento růst udržet i v roce 2023.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688