umo3.plzen.eu (Plzeň 3)
Z regionů  |  31.03.2023 16:43:10

Vedení Trojky je proti zavření pobočky České pošty v Plzni - na Skvrňanech

Pošta Plzeň 3 - městské části Skvrňany, Nová hospoda

Zhruba čtrnáct tisíc lidí, tedy třetina třetího městského obvodu, přijde o služby České pošty.  Jedná se přitom zejména o seniory a rodiny s malými dětmi. Vedení obvodu proto iniciuje občany a za zachování pobočky zejména na Skvrňanech chce bojovat.

Česká pošta dnes zveřejnila seznam poboček, které chce trvale a bez náhrady uzavřít. Přestože mne mrzí uzavření všech poboček, tak zásadně nesouhlasím zejména s uzavřením pobočky České pošty číslo 18 v Macháčkově ulici v plzeňských Skvrňanech,“ uvádí starosta MO Plzeň 3 David Procházka s tím, že tato pobočka poskytuje služby pro cca 14 tisíc obyvatel žijících v městských částech Skvrňany a Nová hospoda.

                                        

Uzavřením této pobočky dojde k podstatnému zhoršení poštovních služeb a negativně postihne zejména seniory a rodiny s malými dětmi, kdy tyto skupiny tvoří většinu obyvatel tohoto sídliště. Zrušení této pobočky České pošty tak znamená zhoršení dostupnosti služeb pro čtvrtinu obyvatel Městského obvodu Plzeň 3, což je zcela v rozporu s trvale udržitelným principem rozvoje města a poskytování veřejných služeb občanům.

„Z těchto důvodů nesouhlasím s uzavřením pobočky pošty číslo 18 a budu iniciovat jednak přijetí usnesení Zastupitelstva a Rady Městského obvodu Plzeň 3, dále zašlu podnět Primátorovi města Plzně s nesouhlasným stanoviskem k uzavření pobočky a také vyvolám jednání s odpovědnými zástupci České pošty, kde je budu informovat o nesprávnosti jejich rozhodnutí,“ říká David Procházka.

Starosta občany, kteří s uzavřením této pobočky nesouhlasí, vyzývá k vyjádření. To můžete zaslat nebo donést osobně na recepci Úřadu MO Plzeň 3, sady Pětatřicátníků 7/9, Plzeň. Využít můžete také k tomuto účelu speciálně zřízenou adresu rusenipostMO3@plzen.eu

„Věřím, že pokud bude hlas občanů dostatečně silný, začne nás vedení České pošty konečně brát jako partnery a některé pobočky ubráníme,“ dodává starosta.

           

Na úřad třetího městského obvodu i přímo k rukám pana starosty už nyní míří žádosti o zachování skvrňanské pobočky České pošty. Toto je jedna z nich:


Vážený pane starosto,
obracím se na Vás s prosbou – doufám, že zabojujete za obyvatele Skvrňan a nenecháte zavřít zdejší poštu, která má spolu s dalšími padnout v rámci zeštíhlování České pošty.
Neumím si to vůbec představit, její služby využívám setrvale a zřejmě nejen já, prakticky se nestane, aby tam nebyla fronta, a teď máme jezdit s balíky nebo pro ně, pro každý doporučený dopis, tramvají až někam do města, na hlavní poštu???
Chápu, že je nutné něco zrušit, ale zrovna tak využívanou pobočku na relativně velkém sídlišti?
Děkuji, pokud se nás můžete zastat.
Veronika Dvořáková

Poslední aktualizace: 31. 3. 2023, Michaela Adámková

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688