mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  31.03.2023 15:11:00

Delegace českých zdravotnických firem v Moldavsku

Delegace českých zdravotnických firem v Moldavsku

31.03.2023 / 15:06 | Aktualizováno: 31.03.2023 / 15:11

Ve dnech 27 a 28. dubna proběhla cesta delegace českých zdravotnických firem do Moldavska. Cesty se zúčastnil také náměstek Ministerstva zdravotnictví ČR, R. Policar. Hlavním cílem návštěvy bylo prohloubit spolupráci ČR a Moldavska v sektoru zdravotnictví.

V průběhu návštěvy zorganizovalo Velvyslanectví ČR v Moldavsku konferenci "Spolupráce České republiky s Moldavskem v oblasti zdravotnictví". Konference proběhla 29. března v Paláci republiky a zúčastnili se představitelé českého a moldavského ministerstva zdravotnictví, moldavské zdravotnické instituce, nemocnice a soukromé společnosti. Z české strany pak zástupci českých firem Carebot, Comedeq, EGO Zlín, Kadlec-elektronika, LINET, MZ Liberec, Royax a Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnické techniky. Více informací o českých společnostech najdete zde(DOCX, 124 KB).

Konferenci zahájili velvyslanec ČR v Moldavsku S. Kázecký a náměstci ministerstev zdravotnictví Moldavska a České republiky. Následovaly prezentace Centra pro centralizované zadávání veřejných zakázek ve zdravotnictví MD a českých firem. Prezentace jednotlivých společností se setkaly s velkým zájmem účastníků. Po konferenci byla zorganizována dvoustranná jednání českých a moldavských podnikatelů a zástupců moldavských institucí, kde pokračovala diskuse mezi účastníky akce. České firmy navštívily také dvě státní a jednu soukromou nemocnici v Kišiněvě a seznámily se s hlavními výzvami moldavského zdravotnictví.

Konference a celé podnikatelské mise se zúčastnil také R. Policar, náměstek ministra zdravotnictví ČR, který se setkal s ministryní zdravotnictví A. Nemerenco, setkání se zúčastnil také S. Kázecký, velvyslance ČR v Moldavsku a J. Plecitý z Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků ČR. A. Nemerenco ocenila dosavadní pomoc, kterou Česká republika poskytuje Moldavsku prostřednictvím rozvojových a humanitárních projektů, konkrétně zmínila dodávky postelí a zdrojových mostů českých firem Linet a MZ Liberec. Uvítala přítomnost českých firem v Moldavsku, vzhledem k tomu, že přispívají k nutné modernizaci sytému zdravotnictví. Aktuálně ministerstvo plánuje rekonstrukci dvou regionálních nemocnic a další investice do infrastruktury, lze očekávat vyhlašování tenderů na vybavení nemocnic. Poptávka je také po přenosu zkušeností a dobré praxe z České republiky do Moldavska.

Delegaci představitelů českého zdravotnického sektoru se tak podařilo navázat na již realizovanou spolupráci a prohloubit povědomí o kvalitních a komplexních řešeních, které české firmy nabízejí.

Konference

Konference "Spolupráce České republiky s Moldavskem v oblasti zdravotnictví"




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Pá   9:22  China sees water efficiency enhanced in industrial and agricultural sectors China state infooffice (scio.gov.cn)
Pá   9:22  New quality productive forces to power Shanghai's development China state infooffice (scio.gov.cn)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688