Lidé (Lidé)
Lidé  |  30.03.2023 15:25:29

DODO výrazně posiluje marketing. Novou brand manažerkou je Alexandra Hůlková, šéfem digitálu Jan Brachtl

Technologicko-logistická firma DODO posiluje svůj marketingový tým. Na pozici brand manažerky DODO přišla po letech působení ve vedoucích marketingových pozicích Alexandra Hůlková. S cílem zefektivnit digitální aktivity rozšiřuje tým také Jan Brachtl, který na pozici manažera digitálu skupiny vstupuje se zkušenostmi s digitálním marketingem ve společnosti Huawei či z agentury Fragile.

Alexandra Hůlková a Jan Brachtl

Hůlková přichází do společnosti DODO po více než deseti letech působení v poradenské firmě Enovation, kde se postupně vypracovala z marketingové specialistky až na vedoucí pozici, kterou zastávala přes devět let. Následně se přesunula do společnosti Bezrealitky, kde měla na starost především nastavení nové digitální strategie společnosti i nové identity značky. V DODO bude Hůlková zodpovědná za brand management.

Mým cílem je nastavit v DODO takové procesy, díky kterým bude možné řídit růst a rozvoj značky maximálně efektivně a konzistentně napříč všemi trhy. Vést brandovou komunikaci jedné z nejrychleji rostoucích firem Evropy rovnou v sedmi zemích je obrovská výzva, a je proto potřeba, abychom firmu stavěli na pevných základech. I z toho důvodu chci zavést systém pravidelné evaluace brandu a k rozvoji značky přistupovat tak, jak je v DODO zvykem – na základě reálných dat,“ přibližuje své plány Alexandra Hůlková, nová brand manažerka společnosti DODO.

Hůlková bude mít na starost také etablování značky na německém trhu a postupem času i komunikační aktivity spojené s další zahraniční expanzí. S tou jí bude pomáhat také Jan Brachtl, který do firmy nastupuje na pozici digitálního manažera.

Jan Brachtl působí v oblasti marketingu více než deset let. Dva roky byl součástí e-commerce týmu v nadnárodní společnosti Studio Moderna, dalších osm let se pohyboval ve finančním sektoru, a to například v Raiffeisen stavební spořitelně, kde se mu podařilo opakovaně vyhrát ocenění za nejlepší bankovní web. Poslední dva roky působil jako digitální manažer ve společnosti Huawei Czech a v digitální agentuře Fragile.

Jeho hlavním úkolem v DODO bude především rozšíření a zefektivnění digitálních aktivit společnosti napříč všemi trhy, kde značka aktuálně působí. „Velkou příležitost vidím v dobře uchopeném performance marketingu a rozvoji komunikace firmy na sociálních sítích, která pro nás bude stěžejní i s ohledem na expanzi v dalších zemích. Za klíčovou oblast, které se chci věnovat a které je aktuálně uzpůsobena také celková digitální strategie firmy, vnímám především další rozvoj a etablování značky na německém trhu.“ komentuje své nové působení JanBrachtl, digitální manažer společnosti DODO.

Logisticko-technologická firma DODO prošla v minulém roce výrazným rebrandingem, který odráží především definitivní zakotvení společnosti v B2B segmentu. Momentálně se DODO intenzivně věnuje primárně expanzi na německý a rakouský trh, rozšiřování marketingového týmu je tak přirozeným krokem v procesu budování značky v zahraničí. Firma kromě toho působí také na Slovensku, v Polsku či Bulharsku. Před dvěma lety úspěšně expandovala také do Maďarska, kde se jí podařilo navázat spolupráci s několika silnými značkami napříč segmenty. Služeb DODO tak na maďarském trhu využívá např. sportovní řetězec Hervis, síť drogerií Rossmann a lékáren BENU či společnost KFC.


Doménou společnosti DODO je moderní a ekologicky šetrná městská logistika řízená komplexní datovou platformou, která firmě zajišťuje maximální efektivitu a přesnost při doručování, nejčastěji hned v den objednání. Technologicko-logistická firma DODO je spolehlivým řešením poslední míle pro B2B klienty jako Košík.cz, Tesco, Bill,a KFC, Rossmann, Dr. Max nebo Hervis. DODO, které aktuálně operuje s více než 2 300 kurýry a 1 000 vozy, své služby poskytuje v domácí České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Německu, Rakousku a Bulharsku. Žebříček Deloitte Fast50 DODO zařadil mezi nejrychleji rostoucí firmy v regionu CEE. Mezi last-mile operátory se DODO se svým obratem přesahujícím 1,3 miliardy korun řadí mezi 3 největší hráče na Evropském trhu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688